Lepota žene

Najbolji način da dođete do platinasto plave kose

Platinasto plava nijansa predstavlja najsvetliju nijansu plave kose, koja čak vuče i na sivkasto. Iako nikada ne izlazi iz mode, plava kosa nije za svakoga. Doći do ovakve nijanse dug je put, posebno ako želite da igrate na sigurno i sačuvate svoju kosu od štetnih hemikalija. Zato ako ne želite da uništite svoju kosu, a da ipak postignete željeni izgled pročitajte savete stručnjaka.

Nedelja, 23.07.2017.

14:15

Izvor: Super žena

Najbolji način da dođete do platinasto plave kose
foto: getty

Podeli:

Odakle početi?

Ukoliko zaista želite da postanete platinasta plavuša, a posebno ako je vaša prirodna boja kose malo tamnija blajhanje je jedini način da "pobegnete" u svetlije. Blanš je prah za posvetljivanje kose koji u kombinaciji sa hidrogenom prodire u koren vaše dlake i maksimalno posvetljuje vašu kosu. Ovim niste završili posao, naprotiv tek počeli. Nakon blajhanja boja kose je vidno posvetljena, ali ne i ujednačena.

Napomena: Prvo blajhanje kose nikako nemojte raditi sami već idite kod frizera. Možda čak neće biti potrebe za blanšem već skidačem boje (blaža verzija). Takođe, ako je vaša kosa prirodno suva onda nikako nemojte razmatrati opciju prelaska u plavuše.

Ne očekujte čisto belu kosu preko noći

Uzmite u obzir da prva dobijena nijansa neće biti i željena, te će vaš put ka čisto beloj kosi trajati i do nekoliko meseci. To je najpametnije ukoliko želite da sačuvate zdravlje svoje kose. Uostalom i vama samima će biti zanimljiva tranzicija iz tamnije u svelije plavu.

Održavanje plave kose

Kada ste konačno postigli željenu boju možete odrediti stepen oštećenosti svoje kose. Čak i da vaša kosa nije puno oštećena morate preventivno delovati i više je negovati nego ranije. Ovo je zapravo obavezno ako želite da vaša platinasto plava boja izgleda privlačno. Evo šta vam je za to potrebno:

  • Regeneratori u speju i maske za kosu
  • Ljubičasti šampon za plavuše
  • Balsam za farbanu kosu koji će pojačati njen sjaj
  • Ne farbajte više celu kosu već samo izrastak
  • Uvek nanesite zaštitu na kosu u vidu kreme ili ulja pre nego što je sušite fenom

Imajte na umu šta dolazi sa plavom kosom:

*ALT

Tekstura vaše kose postaće neprepoznatljiva

Kosa različito reaguje na blanš. Svaki put kada se pore vaše kose otvore kako bi hemikalije učinile svoje, ujedno možete da budete sigurni - kakva god da je tekstura vaše kose bila pre blajhanja, sada će biti drugačija. I kosa će verovatno biti grublja i tanja. Osim toga, tekstura vaše kose nakon blajhanja može da se menja nakon svakog pranja te će tako postati ravnija, kovrdžavija, talasastija, neposlušnija...

Ljubičasti šampon nije opcija, nego "must have"

Ako je vaša kosa platinasto plava, treba vam ljubičasti šampon. Osim ako vam ne smeta bakarni ton u kosi. I kada ga god budete koristili, temeljno ga isperite.

Blajhanje će vam drastično isušiti kosu, a to znači skupo održavanje i negu

Osim što ćete morati da uložite hrpu novca u maske, ampule, regeneratore i ulja, vaša će kosa i vremenski biti zahtevnija jer treba pustiti sve te proizvode da odrade svoje. Osim toga, zaboravite na pegle, figaro i sve ostale uređaje koji oblikuju kosu na bazi toplote. Svi će oni samo dodatno uništiti već izmučenu i suvu kosu.

Drastična promjena boje za kosu povlači za sobom i nabavku nove šminke i garderobe

Doduše, ne nužno, postoji mogućnost da vam boje u vašem neseseru više neće tako dobro odgovarati, baš kao ni neki komadi odeće. A to opet znači još ulaganja!

Kada se jednom izblajhate, nema nazad

Ako ubrzo nakon blajhanja poželite svoju prirodnu boju, to se neće dogoditi tako lako kao što vi mislite. Izbeljivanje drži pore vaše kose širom otvorenima pa koliko god tamno vi obojali kosu, boja će se ispirati čim zakoračite pod tuš. Jedini način za povratak prirodnoj boji je čekanje da kosa izraste. A i sami znate da to nije najsrećnije rešenje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare