Lepota žene

Trik sa čašom vode koji otkriva kakvog kvaliteta je vaša kosa

Čim je iskrzana, lomljiva i bez sjaja, jasno vam je da vaša kosa nije najzdravija. Ali, da li ste se nekad zapitali kakva je njena struktura? Ovaj trik će vam sad otkriti.

Petak, 20.10.2017.

15:01

Izvor: Super žena

Trik sa čašom vode koji otkriva kakvog kvaliteta je vaša kosa
Foto: Thinkstock

Podeli:

Sve što treba da uradite je da uzmete vrh pramena kose, te da ga potopite u čaši vode.

U slučaju da vlasi kose plutaju po površini, to znači da je vaša kosa u dobrom stanju.

Suprotno od toga, ako vaše vlasi tonu u dubinu čaše, pokazatelj je da je dlaka u stanju “visoke poroznosti”. Odnosno, kosa je slaba i neotporna na spoljašne uticaje.

Zašto vlasi tonu?

Razlog zašto se to dešava je taj što voda prodire kroz spoljašni sloj vlasi, a to dovodi do toga da se kosa pod uticajem vode ili vlage kovrdža, gubi sjaj, a često i boja brže bledi.

Kako da poboljšate kvalitet kose?

Ako želite da je potpuno oporavite, trebalo bi da promenite svoju ishranu, ali i da svoju kosu "nahranite" maskama koje možete napravite sami.

U nastavku vam otkrivamo odličnu masku koja će sigurno oporaviti vašu kosu.

Umutite belance, dodajte dve kašike jogurta, dve kašike izgnječenog avokada, kašiku i po izgnječenog kivija, dve i po kašike meda i pet do osam kapi esencijalnog ulja ruzmarina. Sastojke pomešajte, nanesite na kosu i ostavite masku da deluje 20 minuta. Nakon toga isperite hladnom vodom.

Pročitajte još:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare