Lepota žene

Ruke i nokti sa 20, 30, 40...

Kada razmišljamo o starenju- razmišljamo o borama oko očiju, na čelu i oko usana. Dermatolog Patricija Cebalos kaže da žene najčešće zaboravljaju najvažniju stvar- ruke odaju godine više nego lice jer brže stare zato što su stalno izložene suncu i hladnoći, hemikalijama, isušivanju od čestog pranja.

Utorak, 28.11.2017.

15:21

Izvor: Super žena

Ruke i nokti sa 20, 30, 40...
Foto:Thinkstockphotos

Podeli:

20

U dvadesetim se postavlja temelj za budućnost kože. Povremeni piling uz redovnu hidrataciju je dovoljna nega.

Preterano izlaganje suncu u ovom dobu može da uzrokuje smeđe fleke kasnije.

Rešenje: "Redovna upotreba kreme za sunčanje u dvadesetim je apsolutna nužnost za kožu bez tamnih mrlja posle četrdesete", kaže Cebalos.

30

Mnoge žene rađaju u tridesetim godinama, a trudnoća utiče na elastičnost kože. Nokti slabe, a kod nekih žena na noktima se javljaju i neravnine na noktima.

Rešenje: Potrebno je da koristite kreme sa ši i kakao maslacem. Neravni nokti mogu da se izravnaju. Za negu zanoktica koristite maslinovo ulje.

40 i više

Prvi znaci previše veštačkih noktiju, previše gela i agresivnijih tretmana postaju vidljivi. Nokti bole i pucaju, na rukama se pojavljuju prve smeđe fleke, a ako su ruke često bile izložene suncu i vene postaju izraženije jer se kolagen sve više smanjuje.

Rešenje: Koristite proizvode bez hemikalija. Fleke će nestati primenom retinola i alfa lipoične kiseline, a laserom se mogu i potpuno ukloniti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare