Lepota žene

Krioterapija: Da li biste se smrzavale samo da se rešite celulita?

Još su drevni narodi poznavali analgetske i antiinflamatorne osobine hladnoće pa su vrećicama sa ledom i hladnim oblogama efikasno otklanjali bolove i upale. Takva terapija primenjuje se i danas, s tim što se određeni delovi tela kontrolisano smrzavaju tečnim kriogenima.

Sreda, 13.12.2017.

11:33

Izvor: Super žena

Krioterapija: Da li biste se smrzavale samo da se rešite celulita?
Foto:Thinkstockphotos

Podeli:

Terapija ledom je veoma efikasna u nekoliko slučajeva.

Kod povreda, krioterapija je najefikasnija ako se led upotrebi odmah nakon nastanka povrede. Hladnoća sužava krvne sudove i skuplja kožu, smanjujući prokrvljenost tkiva. Nakon skidanja hladne obloge, krvni sudovi se šire i propuštaju velike količine krvi u ranije ohlađeno područje. Time se povećava i dotok materija koje doprinose bržem ozdravljenju povređenih mišića leđa, ali i vezivnog tkiva.

Ova terapija se uspešno koristi u lečenju bradavica, a broj ponavljanja zavisi od stepena zadebljanja tretirane površine. Kontinuiranim zamrzavanjem najlakše se uklanjaju površinske bradavice na prstima, što nije slučaj sa dubinskim, koje se nalaze na dlanovima.

Komad leda u službi lepote zovu još i ubicom celulita. Fizioterapeut Olivera Popović kaže da led poboljšava cirkulaciju, ubrzava metabolizam i limfni tok, pa se izbacuju toksini i masne naslage.

"Ukoliko se radi u službi lepote, onda na tu kriomasažu ide i limfna drenaža sa specijalnim kremama koje sadrže aktivne materije koje zbog povećane cirkulacije mnogo dublje prodiru kroz kožu. Tamo se razgrađuju masne naslage i celulit i samim tim nađ obim bude manji, a linija vitkinja", objašnjava Popovićeva.

Sve što vas zanima o krioterapiji saznajte u prilogu iz emisije "150 minuta":

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare