Iznenađujuće tajne za bolji seks i postizanje orgazma

Ne, to nije uvijanje tela u čudne poze ili posezanje za lisicama (iako i to pali). Najbolje oružje u vašem seksualnom arsenalu nalazi se između vaših ušiju.

Četvrtak, 16.04.2015.

15:22

Izvor: B92

Default images
Thinkstock

Podeli:

Shvatite šta vas ometa – a onda krenite dalje

Dragi vam radi stvar koja vas dovodi do ludila, ali tada se odjednom setite da ste zaboravili da pošaljete veoma važan mejl ili nešto slično tome… Vaš orgazam? Nema šanse da ga sad doživite. To je čest scenario.
Istraživači su ustanovili da ljudi često imaju neerotska razmišljanja za vreme seksa. Kako to da isključite? Ako se odjednom setite da niste uradili nešto, nemojte to potiskivati, već to mentalno pospremite u "ne sad" fioku i pozabavite se time nakon seksa. Tako to nećete zanemarivati, samo ćete to nakratko odložiti.

Nemojte da menjate poze

Postoji vreme i mesto za akrobatski seks, ali da biste uživali u seksu, što je ključna komponenta za orgazam kod žena – ako vam nešto odgovara, onda se toga i držite. Umesto naglih promena poza, što može da pokvari seksualni zamah, držite se umerenog i dinamičnog ritma.

Prestanite da se mučite mislima o tome kako izgleda vaše telo

Pitate se može li on da primeti da vam je već krajnje potrebna depilacija bikini zone, ili telo izvijate u potpuno neugodan položaj samo zato jer vam tako stomak izgleda ravnije – sve to ima nimalo seksi efekat: ako pokušavate da sakrijete svoje mane, samo ćete se osećati frustrirano i uz to početi da razmišljate o još sto drugih stvari, a tako ćete i "razvodniti" užitak koji imate, dajete i osećate. Ako se ne osećate baš samopouzdano u svojoj koži, onda na sebi ostavite seksi negliže i ljubav vodite samo uz prigušenu svetlost. A verujte na reč, pitali smo njih, oni ne primećuju te stvari dok traje seks.

Angažujte pet čula

Kada jedete dekadentno ukusnu hranu, osetite miris opojnog parfema ili uživate u toploj penušavoj kupki, koristite nekoliko, ako ne već sva svoja osnovna čula (miris, ukus, vid, zvuk i dodir) kako biste uživali u doživljaju. Zašto biste ih onda zanemarili za vreme seksa? Uključivanje svih čula pomaže vam da se još više uživite u ono što se upravo događa, a tako seks postaje intiman. Udahnite njegov muževan miris, liznite mu kožu i strastveno ga poljubite... Budite svesni toga kako vam se koža dodiruje celim telom...

Progovorite

Ako vam neka poza ili radnja ne odgovaraju, recite šta mislite – jer inače to ostaju samo vriskovi u vašoj glavi. Rezultat je taj da vi zaista ne uživate u seksu, jer između ostalog samo razmišljate o tome kako vam to što radite ne odgovara i ne osećate se dobro…

Izvor: žena.hr

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare