Zašto muškarci misle da žena flertuje s njima, a ona je ustvari samo ljubazna?

Svaka žena se barem jednom našla u situaciji da je ljubazna, ali potpuno neromantična, prema nekom muškarcu koji odmah kreće u protivnapad i otvoreno flertuje pokušavajući iskamčiti neki spoj.

Subota, 26.12.2015.

09:02

Izvor: B92

Default images
foto: Thinkstock

Podeli:

Muškarci svaki znak naklonosti od strane pripadnica lepšeg pola tretiraju kao flert, uključujući i najobičniju ljubaznost.

Muškarci su evolucijom, osim većeg mozga i lepšeg izgleda, dobili i neke probleme. Na primer, svaki ženski znak pažnje doživljavaju seksualno kako im ne bi slučajno pobegla prilika za reprodukcijom, kažu stručnjaci za veze.

Naravno, svaka žena se barem jednom našla u situaciji da je ljubazna, ali potpuno neromantična, prema nekom muškarcu koji odmah kreće u protivnapad i otvoreno flertuje pokušavajući iskamčiti neki spoj.

Čak 90 odsto žena našlo se u toj situaciji, a fenomen je dobio i ime – seksualna zabluda.

Evolucija je tu odigrala ključnu ulogu, kažu norveški psiholozi koji su zadnji napravili istraživanje na tu temu, a stvar je samo u tome da se ne dogodi propust – ako žena stvarno flertuje, postoji mogućnost da s njom muškarac dobije decu i prenese dalje svoje gene.

S druge strane, žene seksualni interes percipiraju puno slabije, opet zbog evolucije, jer ako naleti na pogrešnog i ostane sama s detetom dok oni traže nove žene, rizikuje odgajanje deteta bez pomoći muškarca.

Uz to, uvek postoji mogućnost da naleti neki bolji muškarac.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.