Kada strast nestane: Evo kako da povratite vezu koja propada

Nakon što ste iskreno razgovarali s partnerom, vreme je za promenu stava i rad na potencijalnim rešenjima.

Četvrtak, 21.07.2016.

13:28

Izvor: index.hr

Kada strast nestane: Evo kako da povratite vezu koja propada
Thinkstock

Podeli:

Ako ste primetili da je vaš muškarac počeo da se "hladi" i su strasti skoro pa ugašene, to nipošto ne znači da je vašoj vezi došao kraj.

Ne očajavajte, nego primenite sledeće taktike!

Bez panike

Promena i rast deo su svakog odnosa, samo su neki periodi teži, a neki lakši. Usredsredite se na širu sliku: samo zato što je on promenio neke stavove, ne znači nužno da je vašoj vezi došao kraj. Sada ste samo definisali problem, ali ne dopustite vašem umu da izmišlja moguće ishode.

Ne dopustite da vaše emocije nadvladaju mozak

Iako priznajemo kako je to ponekad jako teško, pokušajte da ne govorite iz svojih emocija, već glave. Pokušajte da razmišljate praktično i svakako izaberite razdoblje kada vaše emocije nisu dodatno pojačane, kao npr. tokom onih dana ili nakon par čaša vina.

Iskreno razgovarajte s njim

Komunikacija je ključ ovde, jer je negde na vašem putu i došlo do njenog sloma. Iskreno mu recite kako ste primetili promenu, pitajte ga kako se oseća i šta možete da učinite. Takođe, pokušajte da budete što objektivniji i mirniji tokom njegovih odgovora. Ovde nije reč o upiranju prstom u nekog, već o pokušaju rešavanja problema.

Bacite dobar pogled na celu sitaciju

Ljudi ćesto grade navike koje mogu negativno da utiču na njihove partnere, a da toga nisu ni svesni. Da li ste učinili nešto što je doprinelo njegovom povlačenju? Nemojte da budete preoštri prema sebi, ali naučite da prihvatite deo odgovornosti.

Počnite da rešavate problem

Nakon što ste iskreno razgovarali s partnerom, vreme je za promenu stava i rad na potencijalnim rešenjima. Plakanje se možda čini kao lakši način, ali tim nećete ništa rešiti.

Ponovno ga osvojite

I muškarci vole iznova da osvajaju, samo na nešto drugačiji način nego žene. Vi najbolje znate kako on to voli. Samo se prisetite vaših početaka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare