Otkrivamo: Pravo vreme za udaju je…

Kada je pravo vreme da počnete da živite sa vašim partnerom? Istraživanje koje je rađeno na uzorku od 168 partnera pokazalo je da su najsrećniji parovi koji su se venčali nakon 25 meseci veze. Ali na srećan brak utiču još neke stvari…

Ponedeljak, 26.12.2016.

13:23

Izvor: B92

Otkrivamo: Pravo vreme za udaju je…
Foto: Thinkstock

Podeli:

Novo istraživanje koje je rađeno na uzorku koji su sačinjavale 633 visokoobrazovane žene pokazalo je da su one žene koje imaju stabilne brakove pre venčanja bile sa partnerom u proseku oko dve i po godine. Duže veze pre venčanja su dobre jer par ima prilike da se bolje upozna i prođe kroz neke stvari koje ih očekuju kasnije u braku.

Ono što je vrlo važno za prevazilažeje konfliktnih situacija jeste uspešna komunikacija.

Međutim, iako postoje činjenice koje ukazuju da je 25 meseci veze dovoljno da se upozna partner i dovoljno da se odlučite da živite sa njim ili da se udate za njega, ipak na to mogu da utiču i individualni faktori. Ovo vreme je samo neka srednja granica koja će vam pružiti priliku da upoznate nekog malo bolje.

Na kraju, godine provedene sa partnerom i nisu toliko bitan faktor, bitniji je način komunikacije u vezi i obostrano zadovoljstvo, jer kada zaljubljenost prođe, ono što održi partnere jeste dobra komunikacija i poštovanje.

Neophodno je i da pre braka rešite važna pitanja koja se odnose na decu, religiju, kućne ljubimce, stil života, a najvažnije je da li se osećate srećno kada ste zajedno.

Ipak, većina nas poznaje poneki par koji je bio u vezi samo dva meseca, a onda su se venčali i prezadovoljni su time kako žive, a ima i onih koji su bili u vezi dugo, ali su se na kraju ipak rastali.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.