Šta je potrebno za vrhunac: Ljubav ne garantuje dobar seks?

Partneri koji ne govore o svom seksualnom životu izgube strast i seks im s vremenom postaje dosadan. Čak iako su najsrećniji i imaju zdrav odnos, to ne garantuje da imaju dobar balans u krevetu.

Ponedeljak, 20.03.2017.

13:48

Izvor: Super žena

Šta je potrebno za vrhunac: Ljubav ne garantuje dobar seks?
Foto: Thinkstock

Podeli:

Ester Perel, stručnjak u oblasti seksualne psihologije, tvrdi da je dobar seks veoma važan za samce.

Prema njenim rečima, ako želite da naučite da zadržite strast u vezi i imate dobar seksualni život, morate da se setite vremena kada ste bili sami, jer su početni seksualni odnosi bili puni strasti.

"Ako ljudi nisu zadovoljni svojim seksualnim životom, to je zato što se stalno osvrću i sećaju nekih boljih seksualnih iskustava. Ovo se obično odnosi na početak veze, kada su strast i seksualna privlačnost i dalje bili prisutni. Međutim, naporna dnevna rutina i stres mogu vremenom da promene stvari. Muškarci i žene koji su svesni snage strasti znaju kako da ožive seksualni život u vezi. U ozbiljnim vezama i braku, seks je lepak koji drži partnere zajedno", objašnjava.

Perelova ističe i da ako zaista želite strastvenu vezu i brak, morate da shvatite šta predstavlja erotika u životu.

"Ne radi se o davanju cveća ili kupovini veša, već kako da zadržite strast i izbegnete prepreke da postanete cimeri. Ne predajte se prijateljskom odnosu samo zato što se osećate sigurno i udobno. Poenta je da ostanete ljubavnici i istinski uživate u životu zajedno", preporučuje Perelova.

Zašto je važno da imate redovan seks?

*ALT

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.