Naučnici zaključili: Ovo je "ubica" brakova

Profesor socijalne psihologije na Univerzitetu Nortvestern u SAD Eli Finkel istraživao je moderne veze i zaključio je da većina današnjih brakova propada zbog prevelikih očekivanja.

Ponedeljak, 16.10.2017.

08:57

Izvor: Super žena

Naučnici zaključili: Ovo je
Foto:Thinkstockphotos

Podeli:

"Glavna promena koja se dogodila u odnosu na prošli vek jeste ta što ljudi sve češće ulaze u brak sa očekivanjem da će im supružnici pomoći da postanu bolja verzija sebe, a to se najčešće nikada ne dogodi", napisao je Finkel u svojoj knjizi "Sve ili ništa brak - kako funkcionišu najbolji brakovi".

Takođe je istakao da je neophodno imati realističnija očekivanja od partnera kako bi bili srećniji u braku, ali i sami sa sobom.

"Dobro razmislite o tome što očekujete od veze i pokušajte da dokučite jesu li ta očekivanja realna i zaista ostvariva. Razgovarajte o svemu i tražite kompromise. Setite se da i vaš partner takođe ima vlastita očekivanja i od braka i od vas", rekao je.

Naglašava i da ne treba tražiti nekoga ko vas "upotpunjava", jer se u stvarnom životu takve stvari ne događaju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare