Evo kako da odaberete bižuteriju koja izgleda kao skupoceni nakit

Dijamanti možda jesu najbolji ženini prijatelji, ali što ako su oni nedostižni? Tada najbolji ženin prijatelj može postati - bižuterija.

Ponedeljak, 30.03.2015.

16:20

Izvor: Žena.Hr

Default images
Freedigital

Podeli:

I dok bez sumnje ima predivnih komada bižuterije, koji ako su unikatni, imaju i svoju kreatorsku i umetničku vrednost, svedoci smo „poplave“ razne vrste bižuterije, koja bi trebalo da bude imitacija pravog dragog kamenja, ali zbog izrade i korišćenih materiala, ona promeni ili pusti boju ili jednostavno izgleda lažno i jeftino. Zato postoje male tajne koje vam mogu pomoći u kupovini bižuterije.

Izbegavajte nakit za mlade

Čak i nakit od plemenitih materijala i dragog kamenja koji se sastoji od raznih privezaka i poludragog kamenja u boji, kao i raznih oblika kao što su ključići, srca, cvetići, sovice i tako dalje, može izgledati loše. Dakle, ne moramo da govorimo da i bižuterija te vrste retko izgleda i jeftinije nego što jeste. Izbegavajte takve vrste nakita jer sigurno neće izgledati elegantno i sofisticirano.

Previše sjaja

Izbjegavajte vrlo sjajne metale jer je većina loših materijala toliko sjajna. Birajte onaj nakit koji ne blješti previše, nego ima više prirodan izgled. Iako posebno blještavi nakit može biti privlačan, posebno pod svetlima prodavnice, kada ga budete nosili ostavljaće drugačiji, jeftin utisak.

I težina je važna

Težina nekog nakita na prvi pogled nije vidljiva, niti je ona nešto čemu se pridaje značaj, ali kada kupujete bižuteriju za koju želite da izgleda kao prava stvar, birajte onu koja bi trebalo da ima i sličnu težinu kao prava stvar. Naime, stvar je u tome kako nakit pada i kako se njiše. Pokret nakita na vama ne sme da ostavlja utisak prevelike lakoće, što će, naravno, odati lažan nakit.

Materijali koji ostavljaju trag na koži

Ako ste pronašli nakit koji odgovara vašem ukusu i potrebama pripazite da vas mrlje koje on ostavlja na koži ne odaju. Bakar, nikl pa čak i srebro i razne mešavine materijala, mogu da ostave tamne i zelene mrlje na mestima gde ono dodiruje kožu.

Izvor: Žena.hr

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare