Ovo su modna pravila za kršenje

Glavna reč koja nedostaje u ovom naslovu je "ponekad"! Pravila su ipak tu zato što definišu ono što većina smatra lepim i prihvatljivim...

Nedelja, 24.05.2015.

14:25

Izvor: B92

Default images
foto: Splash

Podeli:

1. Nikad ne kombinovati različite dezene u gornjem i donjem delu. Ovo pravilo se odnosi, recimo, na kombinaciju bluze i suknje ili košulje i pantalona i smatra se potpuno napuštenim.. Danas je itekako dozvoljeno kombinovati dezene, s tim što je najlepše ako ostanete u istoj paleti boja (samo promeniti veličinu motiva na dezenu).

2. Nikad ne kombinovati plavo i crno. Ovo je, takođe, potpuno napuštena modna ideja... Idealno je ako kombinujete jarkoplavo i crno....

3. Nemojte uklapati obuću i tašnu tako da budu iste boje. Ovo je tzv. novo modno pravilo koje je za novu modu potpuno staro. Kao što se sve u modi vrti, tako je vraćeno staro pravilo po kojem je, zapravo, itekako dozvoljeno nositi obuću i tašnu iste boje i to se smatra "minimalnim naporom".

5. Oblačite se za posao koji želite, a ne za posao koji imate. I ova modna deviza uspešnih poslovnih žena je danas dovedena u pitanje. Ako nemate posao menadžera, zaista nije potrebno da idete u odelu na posao svaki dan, kaže aktuelna moda. 6. Nemojte nositi duboki dekolte. Vremena su se izmenila, drage dame, pa ćete dekolte danas videti u skupštinama, za šalterima nekih banaka, a naročito u profesijama vezanim za šoubiznis. Na sceni već i da nema dekoltea, tamo nema ni bluza...

7. Nemojte nositi visoke štikle ako ste visoki. Potpuno demode pravilo! Cipele sa visokom potpeticom menjaju potpuno položaj ženskog tela i ono izgleda lepše, tvrde modni stručnjaci.

8. Nemojte nositi mini suknje. Pročitajte tekst kod broja 6. Zaista, vremena se menjaju i ako imate lepe noge, nemojte se stideti da ih pokažete.

9. Nemojte kupovati tašnu ako nije kvalitetna. Šaljiva moda je vrlo moderna - nose se jeftini cegeri, dečje torbice... dajte i vi sebi oduška!

10. Nikad ne nosite belo zimi. Zaboravljena ideja... Belo je najlepše zimi, tvrde modne blogerke današnjice.

Izvor: Lisa

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare