Evo kako da prepoznate lažnu dizajnersku torbicu

Stručnjaci otkrivaju kako da prepoznate autentičnost među lažnjacima.

Ponedeljak, 29.06.2015.

13:26

Izvor: express.hr

Default images
instagram/hermesbirkin

Podeli:

Za tržište luksuznih pošiljki “RealReal” izuzetno je bitno da mogu da prepoznaju lažne dizajnerske torbice. Kako bi prepoznali falsifikate, zaposlili su ekipu stručnjaka za luksuz, kojima rukovodi Grejam Vatcberg.

U videu možete da vidite kako Vacberg pregleda dve slične torbe, obe navodno Hermes, i to objašnjava šta njegova ekipa proučava tokom procedure potvrđivanja autentičnosti. Za početak navodi da torbice često izgledaju dobro spolja, ali da se propusti mogu videti ako bacite pogled na unutrašnjost.

Pod prstima ćete osećati kao da je torbica masna, jer se pravi od jeftinih materijala. Videćete i da je oblik probijanja drugačiji, te da su metalni delovi i kopče na lažnoj verziji dosta slabijeg kvaliteta.

Lažne torbice su često i laganije, a na porubljivanju se vidi da nije vrhunski precizno rađeno.

Iako ovo nije veština koja će vam svakodnevno trebati, može da vam pomogne ako se nađete u situaciji kada razmišljate o trošenju malo veće svote na finiju torbu kojom mislite da impresionirate društvo oko sebe.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare