Žao joj krokodila: Džejn Birkin traži od "Hermesa" da promeni ime slavnoj torbici

Pevačica i glumica Džejn Birkin tražila je od modne kuće Hermes da nađe novo ime slavnoj “birkinici” od krokodilske kože, jednoj od najskupljih torbica na svetu, zbog okrutnog načina ubijanja krokodila.

Sreda, 29.07.2015.

15:04

Izvor: Tanjug

Default images
foto: Splash

Podeli:

“Zatražila sam od kuće Hermes da nađe novo ime torbici “Birkin Croco” sve dok ne budu uvedeni načini proizvodnje te torbice koji odgovaraju međunarodnih normama”, kaže Džejn Birkin.

Torbica Birkin dizajnirana je 1984. nakon susreta u avionu između tadašnjeg šefa Hermesa Jean-Louis Dumasa i pevačice, tada mlade mame, koja mu se žalila da nikako ne može da pronađe torbicu koja bi istovremeno bila i praktična i šik.

Model od krokodila čija se cena kreće od 33.000 evra izrađuje se na zahtev, ali je i klasičnije modele od obične kože koji se prodaju za oko 7.000 evra teško pronaći u prodavnicama.

Organizacija za zaštitu životinja Peta je pokrenula kampanju i zatražila od Hermesa da odmah “prestane da kupuje i koristiti egzotičnu kožu i prodaje modne dodatke od kože krokodila i aligatora”.

Mini 👜

A photo posted by Hermes Birkin (@hermesbirkin) on

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare