Veliki broj žena pogrešno oblači grudnjak: A vi?

Staviti grudnjak vrlo je jednostavno - namestite ga na poziciju, zakopčate i obučete majicu. Ipak prema poslednjim istraživanjima, najveći broj žena ga oblači nepravilno.

Četvrtak, 27.08.2015.

16:31

Izvor: zadovoljna.dnevnik.hr

Default images
Foto: thinkstock / ilustracija

Podeli:

Grudnjak je obavezni deo ženske garderobe koji ima veoma važnu ulogu - na pravi način podupire žensko poprsje i čini ga besprekornim.

"Više od polovine žena grudnjak oblači na pogrešan način, odnosno kopča ga spreda, pa ga potom okreće"

I dok potraga za pravim donjim rubljem većini žena predstavlja pravu muku, podaci govore da čak 85 odsto žena nosi pogrešan model koji ne odgovara građi tela, čini se kako većina ima problema i s kopčanjem grudnjaka.

Naime, prema poslednjem istraživanju sprovedenom na uzorku žena različite životne dobi, više od polovine grudnjak oblači na pogrešan način, odnosno kopča ga spreda te ga potom okreće, stavlja naramenice i namešta ga.

Pravi način oblačenja grudnjaka bio bi onaj kada stavite naramenice, namestite ga na poziciju te ga potom kopčate na leđima uzdajući se na opip i praksu, a to čini svega 40 posto žena.

Zašto je to pogrešan način kopčanja grudnjaka?
Obrnutim, odnosno pogrešnim oblačenjem grudnjaka materijal se gotovo dvostruko više rasteže zbog čega dolazi do pucanja gumica unutar tkanine koja grudnjak čini elastičnim i postojanim, što skraćuje životni vek donjeg rublja.

Isto tako, okretanjem grudnjaka i struganjem po koži on se brže prlja, a čestim pranjem materijala korpa mijenja oblik.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.