Modni video dana: Kako nastaju kultne Šanel cipele

Nakon fantastičnih čizmica s lancima i salonki zlatnih oksfordica, Karl Lagerfeld se vraća korenima kuće i naglasak stavlja na jednostavnu dvobojnu cipelu!

Četvrtak, 01.10.2015.

13:39

Izvor: B92

Default images
instagram/Chanel

Podeli:

Za predstavljanje jesenje kolekcije kuće Šanel, Lagerfeld je osmislio posebnu scenografiju - Braserie Gabriele, šarmantni bistro u kojem su modeli prošetali u savremenim modelima klasičnog sakoa od tvida, ženstvenim haljinama s bogatim aplikacijama i porubima, a bilo je tu i obilje suknji, šešira i kaputa, ali svi su modeli imali jedan zajednički detalj - Slingback cipele u dva tona, crnoj i nude.

Dizajn kultnih cipela potpisuje sama Koko Šanel, a Karl Lagerfeld ove je godine odlučio da ih osavremeni u ponešto izmenjenoj verziji, s minimalnim izmenama.

U nastavku vam donosimo video putem kog možete da vidite kako nastaje model koji je i nakon 50-ak godina još uvek aktuelan kao nekad.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare