Kako da budete stilizovane i po kišnom danu

Cipele i odeća od veštačkih materijala, ili PVC-a, na prvom mestu su povezani sa retro-futurizmom.

Četvrtak, 08.10.2015.

13:58

Izvor: B92

Default images
Thinkstock

Podeli:

Ovi materijali slični plastici su široko rasprostranjeni u upotrebi. Ali, budućnost je sada: Danas stvari od PVC-a, izgledaju veoma elegantno i što je najvažnije – pouzdana su zaštita od kiše. Najpoznatije su gumene čizme i transparentni kišobrani od PVC-a, ali danas su u upotrebi i mantili, jakne sa otiscima koje imitiraju čipku, pa čak i neke čudne haube - mrežaste. Za razliku od druge spoljašnje odeće za kišno vreme, transparentna odeća dozboljava da vaša odevna kombinacija bude na vidiku.

Dizajneri su optuženi za nepraktičnost, i nedavno je stvaralačka snaga mnogih brendova bačena na proučavanje. Potrebne su tkanine i materijali koji mogu da čine naše živote lakšim, posebno u lošim vremenskim uslovima.

Tako na primer brend Norwegian Rain za njihove jakne i kapute koristi tkanine iz Japana visoke tehnologije, natopljene posebnom vodootpornim rešenjem. Kožne torbe takođe mogu biti zaštićeni od nevremena. Norveški brend je razvio liniju baletanki, pa čak i cipele sa štiklom koje su vodootporne. I nemojte misliti da ove gumene cipele imaju nešto zajedničko sa onima koje smo nosili u detinjstvu - sada izgledaju svetlo i lepo.

Ako nemate poverenja u novu tehnologiju i niste spremne da nosite vodootprone gumene cipele, najsigurniji recept da se nosite sa lošim vremenom je da se samo oblačite toplo. Izaberite lep mantil u boji terakote ili modernu jaknu sa kapuljačom. Ponesie šal koji će vas zaštititi od vetra i udobne cipele sa stabilnom petom. Glavna stvar - ne zaboravite kišobran. I, naravno, jačajte imuni sistem!

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare