Glamurozno veče u Beogradu: Revija italijanskog kreatora visoke mode

U organizaciji agencije Fabrika i u saradnji sa Italijanskom Ambasadom, sinoć je u Rezidenciji Italijanskog ambasadora održana revija jednog od vodećih Italijanskih kreatora visoke mode, Antonija Grimaldija.

Subota, 09.04.2016.

11:54

Izvor: B92

Glamurozno veče u Beogradu: Revija italijanskog kreatora visoke mode

Podeli:

Povod za ovakav glamurozan dogadjaj i dolazak dizajnera u Beograd jeste zelja da okupimo donatore koji ce pomoći adaptaciju novog prostora "Prihvatilišta"u Beogradu, kao i donatora kojima podmiruje potrebe Prihvatilišta neophodnih za normalan život.

Agencija Fabrika već godinama, skoro sve svoje događaje posvećuje deci Prihvatilšta. U ovoj ustanovi se nalazi u proseku tridesetak dece koji žive u prostoru od 250 kvadrata koji nisu dovoljni za smestaj dovoljnog broja kreveta, kao i za kvalitetan zivot i razvoj dece.

*ALT

Pre nešto više od godinu dana, grad Beograd je Prihvatilištu dodelio prostorod preko 1000 kvadrata na opštini Zvezdara, pa je agencija Fabrika odmah krenula sa animiranjem donatora, pre svega gradjevinskih firmi, kao i drugih kompanija da učestvuju u adaptaciji i opremanju novog prostora, čim se obezbede svi papiri i brojne dozvole.

*ALT

Ambasada Italije na čelu sa Ambasadorom Đuzepe Manco i Fabrika na čelu sa Vesnom Mandić učinili su sve da se ovo veče pamti po glamuru i humanosti.

Kreacije Antonija Grimaldija ostavile su bez daha sve prisutne.

*ALT

Antonio Grimaldi – Biografija

Stilska vrednost Antonia Grimaldija se nalazi u magičnoj kombinaciji umetničkog rada i inovacije. Njegova kreativna filozofija sastoji se od promišljanja koncepta o ženskoj lepoti, ne zaboravljajući vrednost tradicije. Kao međunarodni dizajner, građanin sveta, i poverenik ekskluzivne publike visoke mode, uspeva da predvidi želje svojih poštovalaca. Njegove kreacije stvaraju emocije, podsećajući na antičku tradiciju i predviđajući buduće jezike. Rođen 9. marta, 1969. u italijanskom gradu Salerno, Antonio Grimaldi je pohađao Institut umetnosti i specijalizovao se za grafički dizajn. On je otkrio svoju strast prema modi u mladosti, kroz saradnju sa krojačkim radnjama u svom gradu. Kada je stekao iskustvo u svim tehnikama izrade i krojenja, preselio se u Rim da usavrši svoje modno obrazovanje. U glavnom gradu, Antonio je počeo da radi u kreativnom studiju čuvene modne kuće u Rimu. Tu je upoznao svog budućeg kreativnog partnera sa kojim je 1996. godine odlučio da prihvati novi izazov i stvara Grimaldi Giardina, brend koji nosi njihova imena. Od samog početka, dobijaju odlične kritike i pohvale za visok kvalitet, kao i dizajn njihovih proizvoda. Kao rezultat toga, ovaj par predstavlja svoje kolekcije u Rimu tokom AltaRom Altamoda, a zatim i u Parizu, gde su bili uključeni u zvanični kalendar Pariske nedelje visoke mode, zahvaljujući majstoru Emanuelu Ungaru. 2009. godine, proslavili su deceniju svog ateljea i brenda, uz učešće i doprinos Franke Sozani, Emanuela Ungara, Dajane von Furstenberg, Didijea Grumbaha, Đuzepa Modenezea, kao i mnogih drugih imena međunarodnog svijeta mode. Istovremeno, sa odlukom dva dizajnera da se odvoje i nastave pojedinačne karijere, Grimaldi daje život brendu Antonio Grimaldi. Sa novim entuzijazmom i čvrstim kreativnim poletom, Antonio je potvrdio lojalnost prema svojoj strasti i svojoj profesionalnoj istoriji- kreatora italijanske visoke mode. Njegov uspjeh je značajan ne samo u Evropi, nego i na Bliskom istoku, gdje je postao dizajner za nekoliko kraljevskih porodica. 2013., Antonio Grimaldi se odlučio na novi izazov, stvaranjem njegove prve kolekcije pret-a-porter, za koju su međunarodni klijenti već uveliko pokazali svoje interesovanje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare