Kako da održavate najpopularnije čizme na svetu

Već ko zna koju godinu zaredom, popularne "agsice" nose titulu najpopularnije obuće kod ženske populacije. Ono što je njihova mana jeste to što ne mogu traju dugo, pa je neophodno pratiti sledeće savete kako biste ih što bolje sačuvali i produžili im vek trajanja, koji može da bude čak i pet godina.

Nedelja, 19.02.2017.

15:21

Izvor: B92

Default images

Podeli:

PSA: New Classics have arrived. Shop the latest at UGG.com. #thisisUGG

A post shared by UGG® (@ugg) дана

Koristite posebno sredstvo

Čim ih izvadite iz kutije, naprskajte ih sredstvom koje je vodootporno i protiv mrlja. Tako se odmah od prvog nošenja prljavština neće skupljati u materijalu čizama i sprečićete nastajanje mrlja.

Nemojte ih natapati vodom

Izbegavajte natapanje u vodi ili otopljenom snegu. Osim što će vam čizme biti pune vidljvih vodenih mrlja, mogao bi i oblik da im se promeni.

Ne stavljajte ih pod direktan izvor toplote

Bilo da se radi o radijatoru, električnoj grejalici ili suncu, od ostavljanja ovih čizmica ispod direktnog izvora toplote izbledeće im boja, pa bi materijal mogao da postane suv, a čak i da napukne.

Hello again old friend. #thisisUGG #repost @damselindior

A post shared by UGG® (@ugg) дана

Ne stavljajte sredstvo za čišćenje direktno na čizme

Pri čišćenju, samo sredstvo nikad nemojte nanositi na čizme, jer tako rizikujete pojavu mrlja. Umesto toga, sredstvo nanesite na sunđer ili krpicu kojom ste mislili da ih očistite.

Koristite četku sa mekanim dlakama

Ako čizme iščetkavate hrapavom, grubom četkom od čvrstih dlaka ili žice, rešićete se prljavštine, ali biste mogli da ostavite i nepopravljive ogrebotine na materijalu. Stoga je najbolje rešenje četka sa mekanim dlakama. Ali pletene modele i one sa aplikacijama ili detaljima ne smete da četkate ni trljate.

Temeljno ih osušite pre pakovanja u cipelarnik

Pre nego što odložite agsice, pustite ih da se do kraja osuše. Ako odlučite da ih spakujete dok su još imalo vlažne, može da se stvori buđ i da ih uništi.
Napunite čizme papirom kada ih ne nosite.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare