Zašto moda ni u 2017. godini ne može bez cigareta?

U snimcima iza kulisa nove kampanje Chrome Hearts u kojoj učestvuje Bela Hadid, vidimo poznatu manekenku kako uzima dim cigarete dugim manikiranim prstima, pre nego što uputi zavodljiv pogled prema kameri koji kao da govori: seksi sam i pušim.

Nedelja, 23.07.2017.

14:45

Izvor: elle.rs

Zašto moda ni u 2017. godini ne može bez cigareta?
foto: guliver/coverimages

Podeli:

Ali hajde da ne okolišamo: pušenje cigara vas može ubiti. Otrovno je po vas, vaše voljene i vaše ljubimce. Socijalno i finansijski je neodgovorno. A da ne govorimo o uticaju na prirodnu okolinu koju vrši duvanska industrija. Zašto su onda Instagram zvezde poput Hadid, Kajli Džener, Nikol Pelc, Else Hosk, Dakote Džonson i Sofi Riči - da ne pominjemo pregršt poznatih ličnosti i modela na Met Gala večeri - odjednom tako otvorene u korišćenju cigareta kao aksesoara? Otkad je ponovo postalo kul pokazati svima da pušite?

Zvezde koriste cigarete kao simbole, predmete koji ih naizgled čine buntovničkim i zrelijim. I na pitanje da li ovo njihovo poziranje sa cigaretom ili veze sa gore navedenim ili jednostavno proklamuju pušenje zašto što su veliki ljubitelji nikotina, niko od njih nije odgovorio.

Ono što influenseri ne shvataju - ili ih možda jednostavno nije briga, jeste to kako ideju da je pušenje glamurozno prodaju publici kojoj je imidž vrlo bitan, te hteli koliko god se ne bavili mišlju o ovome izvesno je da utiču na navike mladih ljudi.

Tako se na primer 2015. godine 4.6 miliona srednjoškolaca i studenata u Americi izjasnilo pušačima, dok su srednjim školama elektronske cigarete neverovatno popularne.

Kada su urednici upitani šta misle o cigaretama u modnim editorijalima, dobili smo mešovite odgovore. Svi se slažu da je pušenje štetno (očigledno), i da je izuzetno loše što ove starlete tako opušteno pokazuju svetu da je u pitanju navika onih koji su društveno dobro povezani i kul.

Sa druge strane neki su insistirali na tome da cigarete imaju odgovarajuću primenu u određenim editorijalima, da mali beli štapić nekako priča priču koju prazni prsti jednostavno ne mogu reći.

Love 17

Објава коју дели LOVE MAGAZINE (@thelovemagazine) дана

Možda je najbolji stav street style fotografa Skota Šumana, poznatog pod imenom The Sartorialist.

"Realnost je da u Evropi možete pušiti samo kada ste napolju, a ja uglavnom snimam napolju. Nekada su mogli da puše po kancelarijama ali sada moraju izaći napolje", kaže. "Za mene to nije nikakva prednost što se tiče same fotografije."

Skot je inače dobio niz groznih komentara na svojoj Instagram stranici zbog postovanja slika pušača, ali on kaže da je jednostavno posao hvatanja trenutka takav, piše "Elle".

"Ne mislim da te slike čine pušenje glamuroznijim više nego išta drugo. Nisam ljubitelj pušenja, ne mislim da je to lepa navika, očigledno - mom bratu su zbog toga morali da odstrane glasne žice", objašnjava, ali reći da su te slike razlog zbog koga neko počne da puši je klimava izjava, dodaje: "Osoba koja počne da puši pošto vidi ove slike bi svejedno počela da puši. Jednostavno ne verujem u to. Po meni, pritisak okoline nije nikakav izgovor ni za šta."

Love 17

Објава коју дели LOVE MAGAZINE (@thelovemagazine) дана

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare