Znaci koji govore da pravite greške pri kupovini odeće

Ako ste jedna od onih žena koje nikako ne mogu da dovedu u red ormar i kutije s nakitom, držite se ovih saveta...

Ponedeljak, 21.08.2017.

17:00

Izvor: Super žena

Znaci koji govore da pravite greške pri kupovini odeće
Foto: Thinkstock

Podeli:

Kupujete odeću u velikom broju različitih radnji

Žene od stila uvek imaju 2-3 omiljene radnje u kojima kupuju većinu stvari koje nose. Iako se ovo može činiti dosadno, komadi istih dizajnera se zapravo najčešće veoma dobro slažu.

Trošite novac na pogrešne stvari

U današnje vreme zabluda je da skupe stvari obavezno znače bolji kvalitet – skupi komadi najčešće su precenjeni - pa ovaj izgovor koriste oni koji žele da opravdaju sklonost ka preteranom trošenju novca.

Kupujete suviše različitih boja i printova

Do sada bi već trebalo da znate koje boje vam najbolje stoje, pa nemojte dozvoliti sebi da dospete u situaciju da ne možete da uklopite skoro ništa zbog preteranog šarenila. Neka vam osnova budu 3-4 boje kako biste izbegli monohromatske kombinacije.

Kupujete komade koji vam ne stoje samo zato što su trendi

Ako najbolje izgladate u suknji A kroja, nemojte se sjuriti u radnju da kupite suknju ‘pencil’ kroja zato što je odjednom postala popularna. To ne znači da bi trebalo da izbegavate da probate nove stvari, već da ne dozvolite sebi da trendovi diktiraju kako ćete trošiti (ili čak bacati) novac.

Trošite suviše na cipele, a premalo na torbe

Cipele su za hodanje, što znači da počinju da se troše onog trena kada ih obujete. Torbe, s druge strane, traju znatno duže i vrlo su upadljiv modni detalj, pa se isplati investirati u njih.

Kupujete tonu jeftinog nakita umesto jednog efektnog komada

Znamo da nakit svetluca i da privlači pogled, ali tona bižuterije može učiniti da izgledate zaista jeftino. Odaberite jedan komad koji će biti elegantan, unikatan, upečatljiv, kvalitetan ili imati bilo koju drugu osobinu kojom ćete ostaviti dobar utisak.

Kaiš je za vas samo predmet koji pridržava vaše pantalone

Većina žena tretira kaiš isključivo kao funkcionalan odevni predmet, ali realnost je da bi na njegov odabir trebalo da obratite onoliko pažnje koliko i za odabir nakita. Kvalitetni kaiševi jesu skupi, ali dobro skrojenoj odeći ionako nije potreban kaiš, pa ga u tom slučaju možete posmatrati kao jednu veliku ogrlicu oko struka.

Pročitali ste toliko tekstova o biranju odeće prema tipu tela, da ste potpuno zbunjeni

Da, shvatamo da žene treba da biraju odeću prema svojoj građi, ali žene nisu voće. Uostalom, zamislite voće kako nosi odeću. Situaciju dodatno komplikuje činjenica da većina žena ima telo koje je kombinacija par različitih tipova predstavljenih u magazinima.

Zato slobodno zaboravite na sve to kada sledeći put budete išli u kupovinu. Delove tela kojima ste najzadovoljniji naglasite užom odećom, upadljivim bojama i detaljima, obnaženom kožom, a one koje ne volite opuštenijim krojevima, neutralnijim bojama, i minimalnom količinom ukrasa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare