Fashion Selection: Počinje najveća smotra mode u Beogradu

Beograd će od 24. do 26. oktobra biti prestonica mode. Za tri dana domaćoj publici biće predstvaljen rad mnogih poznatih domaćih kreatora u okviru modne manifestacije "Fashion selection" koja se održava po 31. put.

Ponedeljak, 23.10.2017.

15:22

Izvor: B92

Fashion Selection: Počinje najveća smotra mode u Beogradu
Foto: Getty

Podeli:

Sve će početi revijom za najmlađe "Kids Fashion Selection", a zatim će uslediti predstavljanje brendova "4 Hands Milano", "Armani Jeans", "Antony Morato", "Wellensteyn", kao i autorski rad profesorke Beke Zečević.

U pitanju je kolekcija koja se sastoji od haljina od pliša, šljokica i čipke sa srcima od ruža što je već neizostavni simbol autorke Beke Zečević. Svi modeli su unikatni, a autorka voli da kaže da su to pametne haljine koje ne sputavaju, a energetski pomažu svojim koloritom da se izdrži brz tempo svakodnevnog života emancipovane žene.

Kolekcija "Principessa" namenjena je princezama modernog doba, koje svojom suštinom i elokventnošću pomeraju granice.

Publika će imati priliku da vidi i zanimljivu modnu priču "Opančareva kći". To je priča nastala u porodičnoj radionici za izradu narodnih nošnji i opanaka.

Prirodni materijali, različite tehnike ručnog rada i iskustvo, koje se prenosilo generacijama, su glavni aduti naših komada. Oslanjajući se na dugogodišnju tradiciju i stare zanate, koji su zastupljeni u proizvodnji narodnih nošnji i opanaka, biće predstavljen jedan sasvim nov način odevanja.

Za modne poštovaoce posebno će biti atraktivna revija priznatog kreatora Bate Spasojevića. Naime, kao jedan od retkih modnih kreatora koji kreira i za žene i za muškarce, ne samo kod nas nego i u inostranstvu, Bata Spasojević nam je pripremio novitete koje ćete videti u kolekciji "ART&ROCK THERAPY" za jesen/zimu 2017/2018., na svečanom zatvaranju ove modne smotre.

U njegovoj kolekciji dominiraju kvalitetni vuneni štofovi, koža, svila, pamuk, uz vrhunske kreacije i neočekivane printove, doprinose da osoba koja ponese kreaciju Bate Spasojevića uvek oseti individualnost, udobnost i odlično vizuelno predstavljanje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare