Uređenje doma

4 grozne poslovne navike s kojima morate da raskrstite

Možda mislite kako već od ranog jutra treba da počnete da čitate mejove, ali vjerute nam, ne treba… Isto važi i za kraj dana, jer ova navika mogla bi da bude jedan od razloga zašto ne možete lako da zaspite.

Petak, 17.04.2015.

15:40

Izvor: B92

Default images
Foto: Thinkstock

Podeli:

1. Mejlovi

Možda mislite kako već od ranog jutra treba da počnete da čitate mejlove, ali ne treba. Dan treba da započnete u miru: uz šolju kafe, topli tuš, kvalitetan doručak, vežbe i slično. Isto važi i za kraj dana, jer ova navika bi mogla da bude jedan od razloga zašto ne možete lako da zaspite. Tada i tako ne možeš da učinite ništa po tom pitanju, prema tome...

2. Isključivanje

S obzirom da znamo koliko je teško isključiti se tokom užurbanog radnog dana, predlažemo da barem vikendima ostanete izvan dometa poslovnih mejlova i poziva. Subotom i nedjeljom, tehnologija bi trebalo da služi isključivo za dogovore s prijateljima i zabavu. 99 odsto toga i tako može da pričeka do ponedjeljka.

3. Neuredan sto

Jednostavno: neuredan sto neće vam dozvoliti da se pravilno koncentrišete na posao. Pobacajte sve nepotrebne stvari, iskoristite fijoke, stavite omiljenu sliku ili vazu s cvećem na njega... Mogućnosti je koliko želite.

4. Kašnjenje

Ne samo da kašnjenje ostavlja utisak nepouzdanosti i nezainteresovanosti, kašnjenje će vas terati na još veću nervozu tokom dana pa i ostajanje duže u kancelariji, što sigurno ne želite. Pokušajte da stvari obavljate na vreme, kako bi imali više vremena i za kvalitetne pauze.

Izvor: index

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare