Uređenje doma

Tri najčešće greške pri izboru lokacije za privatan biznis

Lokacija je veoma bitna stavka, ne samo za kupovinu kuće, već i za vaš mali privatni biznis. Ona vam u mnogome može pomoći da unapredite svoje poslovanje. CBS News skreće pažnju na tri uobičajene greške.

Četvrtak, 25.06.2015.

15:21

Izvor: Bizlife

Default images
Thinkstock

Podeli:

Naročito kada su u pitanju restoran ili butik, lokacija može uticati na vaš uspeh ili neuspeh kada su u pitanju početni biznisi. Postoje agencije koje se bave isključivo pomaganjem i pronalaženjem najboljeg odredišta za sve vrste poslovanja.

Dosta stvari treba da uzmete u obzir kada je u pitanju destinacija vašeg lokala. Ovaj izbor je pravi izazov za male preduzetnike.

1. Nemate jasnu sliku o tome ko su vaši klijenti

Glavno pitanje koje morate postaviti sebi je – Ko je kupac? Odgovor na ovo pitanje treba da usmeri vaš biznis i da odgovori na pitanje gde da nađete tog kupca. Dakle, na primer ukoliko su vaši kupci deca pozicioniraćete se blizu škola i igrališta. Tako ćete sa svakim novim proizvodom osmišljavati novu lokaciju.

2. Ignorisanje pitanja pristupa lokalu i sličnih problema

Imati ideju o toma kako će vaši kupci pristupati lokalu je od ključnog značaja. Fokusirajte se na parking, signalizaciju i saobraćaj. Proverite i koliko je primetan vaš lokal i da li će klijenti moći lako da ga pronađu, i da li u blizini ima autobuskih stajališta.

Vlasnici treba da razmisle o tome da li je ta lokacija u skladu sa slikom koju žele da održe ili naprave. Nikada ne mojte da zaboravite da proverite ko vam je prvi komšija i da li imate konkurente u okolini.

3. Nespremnost na pregovaranje o ugovoru

Recimo da ste našli savršenu lokaciju i da ste spremni da potpišete zakup. Morate biti svesni svojih mogućnosti i granice koju ne možete preći na osnovu svog poslovnog modela. Ne zaboravite da se troškovi ne završavaju samim zakupom i da ćete morati da renovirate, stilizujete i prilagodite prostor svojim potrebama.

Odabir lokacije zahteva temeljno istraživanje. Posavetujte se sa svojom poslovnom zajednicom ili sa drugim vlasnicima ili onima koji su poslovali u tom prostoru pre vas.

izvor: bizlife

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare