Uređenje doma

Evo kako da se rešite kolega koji svima idu na živce

Naravno da smo u današnje vreme srećni što uopšte radimo, ali kad bismo mogli da biramoti, sigurni smo kako se ovih šest iritantnih tipova kolega ne bi našlo u istoj kancelariji s vama.

Sreda, 01.07.2015.

17:21

Izvor: B92

Default images
foto: Thinkstock

Podeli:

Ovo je 5 tipova kolega koji svima idu na živce i saveti kako da ih se rešite.

Ako nemate neverovatnu sreću ili ste pak ekstremno tolerantni, vrlo je verovatno da ste se na radnom mestu susretali s kolegama koji vas jednostavno znaju ''pogoditi u živac''.

Neradnik

Znate već o kome govorimo. Stalno naglas uzdiše i žali se kako ima puno posla pa na taj način najčešće prikriva vlastiti nerad. Najpametnije je uzvratiti istom merom ili im predočiti konkretne rezultate.

Sveznalica

On ili ona imaju mišljenje ama baš o svemu i obožavaju da vam savetuju kako da svoj posao obavljate još bolje. Da biste ih se rešili, najbolje je ignorisati i njih i njihove savete.

Lenštna

Dok se vi ubijate od posla, on ili ona objavljuju fotografije na Fejsbuku ili planiraju venčanje i to svaki dan. Očigledno je kako posao izbegavaju u širokom luku, no vaš šef kao da to ne primećuje. Ako nerad vašeg kolege ne utiče direktno na vaš posao, ignorišite ga. Ako se pak vaše radne aktivnosti preklapaju, nemate drugog izbora nego da razgovarate s nadređenim.

Kontrol frik

Ovaj tip kolege naprosto mora da zna sve o svemu bilo da je reč o nabavci toalet papira ili promenama u vođstvu kompanije. Često pati od Napoleonovog kompleksa i glumi velikog šefa kako bi sakrio vlastitu nesigurnost i neznanje.

Mrgud

Večito namrgođen, uvek zrači negativnošću. Mrzi sve i svakog i potrudiće se da to svi saznaju. Ne zaboravite da je reč o duboko nesrećnoj osobi i pokušajte celu situaciju da sagledate s dozom humora.

Izvor: vecernji

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare