Uređenje doma

Ako želite da dobijete odgovor, evo kada je pravo vreme da pošaljete mejl

Ako želite da vam neko odgovori na mejl, nije važan samo sadržaj poruke, nego i vreme kada je poslata, pokazala je jedna studija.

Utorak, 25.08.2015.

12:24

Izvor: B92

Default images
foto: thinkstock

Podeli:

Naime, najbolje šanse da dobijete odgovor imaju mejlovi koje osoba s kojom se dopisujete pročita u ranu zoru, između 6 i 7 sati ujutru, ili one koje otvori na kraju radnog dana oko 20 sati. Jedan od razloga za to je činjenica da tokom dana primamo gomile „spamova“ i pošte koja nas guši, pa mejlove najčešće otvaramo i pročitamo sadržaj, ali na njih ne odgovaramo.

Istraživanja pokazuju da tokom radnih dana u proseku otvorimo 66 odsto pristigle elektronske pošte, ali odgovorićemo samo na 40 odsto, pri čemu tek na trećinu poruka odgovorimo odmah.

Oni koji nisu u stanju da ustaju rano samo kako bi poslali važnu e-mail poruku mogu iskoristiti neku od aplikacija pomoću kojih mogu programirati kad žele da njihov e-mail bude poslat i jednostavno nastaviti da spavaju.

“Radnim danima ljudi odgovore na 40 odsto, a vikendom na 45 odsto primljenih mejlova ”, pokazala je analiza 500.000 mejlova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare