Uređenje doma

Ovako treba da izgleda CV koji će vas dovesti do posla

Mnogi od prevelikog entuzijazma tokom pisanja biografije previše natrpaju dokument ili izostave važan deo. Ovako treba da napišete svoj CV i povećate šansu da dobijete posao.

Četvrtak, 27.08.2015.

15:45

Izvor: 24sata.rs

Default images
foto: thinkstock

Podeli:

Jedna strana i ni slovo više

Ovo boli, ali - poslodavci ne čitaju tvoju biografiju. Oni je prelete za najviše 30 sekundi. Neka ima samo jednu stranu ako imate manje od 10 gidina iskustva.

Ne pišite samo o jednoj poziciji

Ne nagoveštavajte da želite samo jedno zaduženje. Tako ograničavate sebe i šansu da dobijete ponudu.

Koristite unapred pripremljen šablon

Ako niste vični dizajnu probajte da nađete na internetu unapred pripremljene šablone. Ima ih mnogo, ali najbolje prolaze tabele sa tri kolone.

Kratke rečenice

Ponovo se vraćamo na pravilo 30 sekundi. Koristite takozvane bulete ili brojeve.

  • Neka rečenice budu kratke
  • Neka opisi budu prezicni
  • Neka rečenica ima najviše dva reda, ali jedan je najbolji

Dela, a ne reči

Ne fokusirajte se na položaje na kojima ste radili nego na stvari koje ste postigli. Bolje je da napišete "pomogao sam da se poveća profit radnje za dvadeset odsto" nego "bio sam pomoćnik menadžera".

Brojke su bitne

Izražavajte se u brojkama. Ako ste postigli nešto - koliko je to poboljšanje u procentima? Ako ste osvojili nagradu, među koliko kandidata ste izabrani?

Pažljivo birajte projekte koje navodite

Izaberite od 3 do pet projekata. Dobra stvar je što ne moraju da budu završeni, ako ste im se posvetili tokom dužeg vremena, to je dovoljno.

Za "dezert"

Ako stavljate svoje uspehe na dodatnim projektima pazite šta birate - ne navodite uspehe koji nisu relevantni za posao koji želite. To što ste u srednjoj školi osvojili takmičenje za skok u dalj verovatno nije bitno za poziciju šefa kuhinje, piše "24 sata".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare