Uređenje doma

Prevaziđite nezadovoljstvo samim sobom

Posao mnogo utiče na vaše unutrašnje stanje, razmišljanje i energiju kojom zračite. Ukoliko ste nezadovoljni nečime što ste uradili ta frustracija se može preneti na vaše nezadovoljstvo sobom u celini.

Sreda, 30.09.2015.

13:53

Izvor: Bizlife

Default images
Foto: Thinkstock

Podeli:

Razočaranost samim sobom vodi do slamanja motivacije i produktivnosti. Ako osetite da je vaše kreiranje bezvredno velike su šanse da nećete želeti išta da stvarate. Poslušajte sledeće savete sajta ’99u’ kako da pomognete sebi i prevaziđete nezadovoljstvo.

Shvatite veličinu sadašnjosti

Prestanite da budete ono što niste i vratite se starom sebi. Recite sebi da ste neko ko je nekada mogao mnogo da uradi i neko ko je bio uspešan. Svakako budite neko ko je pokušao, neko ko nije savršen ali ko ima dobre namere. Ponovite sebi kako ste učinili sve da date svoj maksimum čak iako to nije savršeno. Vi ste neko ko brine o drugima, ko voli, ko se trudi i neko ko ima dobru nameru. Neko ko zaslužuje neku vrstu priznanja i ljubavi za to što je najbolji što može da bude.

Radoznalost, a ne pretpostavke

Nemojte da idete na posao sa predubeđenjima u glavi. Rasteretite misli i nemojte razmišljati o mogućim scenarijima. Budite radoznali i hrlite u novi dan sa iščekivanjem. Prihvatite nove događaje sa zahvalnošću i razmišljajte na koje sve načine možete da iskoristite novonastalu situaciju.

Najbitnije je da se odaljite od svog ega i počnete malo da mislite i o drugim stvarima, ne samo o sebi. Ova mentalna udaljenost treba da deluje kao posmatranje umetničkog dela sa malo veće razdaljine kako biste sagledali celu kompoziciju iz više uglova. Razmišljajte šta će vas najviše usrećiti sledeći dan na poslu ili odvojte sat vremena rano ujutru da se pozabavite poslom koji vas muči dok sta još sveži.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare