Uređenje doma

Kako da se ponašate kada se nađete sa direktorom u liftu?

Da li da ćutite ili ćaskate? Možda vaše ćutanje protumači kao nepoštovanje i mrgođenje?

Četvrtak, 11.02.2016.

13:34

Izvor: novosti.rs

Kako da se ponašate kada se nađete sa direktorom u liftu?
Thinkstock

Podeli:

Pet ili sedam spratova do vaše kancelarije čine se kao večnost kad se u liftu zateknete sa direktorom. Da li da ćutite ili ćaskate? Možda vaše ćutanje protumači kao nepoštovanje i mrgođenje? Opet, opušten razgovor može ga navesti na pomisao da niste profesionalni. Ne "lupajte" glavu, već poslušajte savet Džuli Bles, autorke knjige "Bonton: Samouverenost i kredibilitet". Ona savetuje da prvi progovorite, a zatim pratite reakciju nadređenog. Ako je uzdržan, zadržite se na pozdravu i eventualno prokomentarišite vremenske prilike. Tako nećete preći granicu dozvoljenog i ne može se ništa protumačiti pogrešno.

Kada je, s druge strane, direktor nasmejan i predusretljiv, budite oprezni jer ta srdačnost ne znači da možete da se opustite i raspričate o svemu. Ako ste upoznali članove njegove porodice, pitajte za njih. Dozvoljena je priča i o hobiju, pa ako znate da je pasionirani filmofil, zamolite ga da vam preporuči neki film.

Uzdržite se od komplimenata čak i ako ga cenite, jer to može protumačiti kao "šlihtanje". Nemojte koristiti vožnju liftom da ga "rešetate" pitanjima o firmi i molbama za povećanje plate. Na rastanku se nasmejte i poželite prijatan dan ili doviđenja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare