Uređenje doma

Kako da budete produktivni i u danima kada nemate motivaciju

Sledeće stavke i te kako vam mogu biti izvor motivacije!

Utorak, 26.04.2016.

21:46

Izvor: B92

Kako da budete produktivni i u danima kada nemate motivaciju
Thinkstock

Podeli:

Svi smo se barem jednom našli u takvoj situaciji. Toj groznoj situaciji gde čak i pomisao na obavljanje nekog zadatka, u startu ubija svaki tračak motivacije koji eventualno i imate za obavljanje istog. Povrh svega, još se borite i s konstantnim odugovlačenjem i otezanjem. I šta bi sada trebali da uradite?

Evo koja četiri koraka bi mogli da vam pomognu u pronalasku motivacije za efikasno obavljanje svih zadataka...

#1 Promenite okruženje

Ustanite i promenite okruženje. Čak i ako ste u skripcu s vremenom, ponekad je dovoljno da prošetate po zgradi gde vam je kancelarija i vratite se nazad za 10-tak minuta. Promena okruženja može vam promeniti poglede i mišljenja.

#2 Vežbajte!

Znamo, znamo, kakva bi to lista bila bez vežbanja, zar ne? Ali, ako vam posao ne dopušta odlazak u teretanu ili ste u frci s vremenom - čak i šetnja oko zgrade može vam razbistriti um i restartovati vam celu perspektivu. Iako se čini da uvek govorimo isto, verujte nam, vežbanjem stvarno potičete svoju produktivnost i sposobnost obavljanja više zadataka.

#3 Podelite veći ili teži zadatak u nekoliko manjih

Imate toliko toga da uradite, a niste još ni započeli. Ova situacija može momentalno stvoriti gomilu stresa! Započnite malim koracima. Podelite zadatak u nekoliko manjih i slavite svaki koji završite.

#4 Postavite sebi vremenske rokove

Namestite tajmer i pogledajte šta sve možete uraditi za 30 minuta. Odložite telefon i ostavite otvorene samo one prozorčiće na kompjuteru koji vam zaista trebaju za posao. Maksimalno se koncentrišite i ne dozvolite da vas ometaju. To je samo pola sata. Kada tajmer zazvoni, pogledajte koliko ste daleko došli i sigurni smo da ćete se osećati odlično zbog napretka koji ste postigli.

Izvor: wall.hr

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare