Uređenje doma

Želite da promenite karijeru? Uradite ovu stvar i sledi vam uspeh

Najvažnije je da zapamtite da „nikada nije kasno“, a zatim da dobro sagledate u čemu ste već dobri, koga poznajete, u kojoj oblasti ste ostvarili uspehe.

Četvrtak, 12.10.2017.

14:33

Izvor: B92

Želite da promenite karijeru? Uradite ovu stvar i sledi vam uspeh
Foto: Thinkstock

Podeli:

Mnoge osobe u nekom periodu života požele da promene svoj posao, te da se usmere na neku drugu karijeru. Ipak, obično ih u tome spreče godine, jer većina ljudi smatra da je suviše stara da zakorači u drugu poslovnu sferu.

Ipak, da nikada nije kasno, te da ste već uradili pola posla, tvrdi Dori Klark, konsultant za marketing i strateško planiranje, i profesorka poslovne administracije u poslovnoj školi pri Univerzitetu “Duke”.

Ona kaže da prelazak iz jedne karijere u drugu, posebno ako nije reč odmah pri završenom fakultetu, ne mora da znači da krećete iz početka, piše“Biznis Insajder”:

“Ako ste išli jednim putem i postali ste veoma uspešni u tome, dobra vest je da vam to daje mnogo društvenog kapitala koji možete da iskoristite kako biste došli do druge oblasti. Pitanje je šta ćete sa tim “kapitalom” da uradite.”

Drugim rečima, kada pređete korak jedan i upoznate dosta ljudi, trebalo bi da kapitalizujete svoje veze, koje bi mogle da vam pomognu u sledećoj fazi karijere.

Tog je mišljenja i Dženi Blejk, savetnica za karijeru i autorka knjige “Pivot”, koja savetuje svim ljudima koji razmišljaju o promeni karijere, da prvo dobro razmisle u čemu ste već dobri, koga poznajete, u kojoj oblasti već imate nekog iskustva.”

Pročitajte još:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare