Uređenje doma

Četiri koraka u karijeri koje treba da napravite u tridesetim godinama

Baš kao što se preporučuje da u tridesetim godinama treba da menjate svoj modni stil, tako treba praviti nove korake u karijeri.

Petak, 20.10.2017.

13:08

Izvor: B92

Četiri koraka u karijeri koje treba da napravite u tridesetim godinama
Foto: Thinkstock

Podeli:

Eksperti tvrde da su to odlične godine za istupanje iz zone komfora i uvođenje promena koje će bitno uticati na vaš karijerni uspeh.

Evo šta bi žene u tridesetim godinama zaista trebalo da rade.

Nadogradite svoje veštine

U tridesetim godinama treba da potvrdite i učvrstete svoj rad i trud koji ste uložili prethodnih godina. Dženifer Meklur, konsultant u kompaniji "Cincinnati" kaže da je najvažnije da radite na nadogradnji svojih veština.

"Ljudi često znaju da se zaglave na samo jednom poslu, da tapkaju i čekaju unapređenje, jer znaju da su u dobri u poslu koji obavljaju. Umesto toga trebalo bi da predložite inovativan projekat ili ponudite se da sarađujete sa članovima senior tima koji poseduju menadžementske veštine, koje biste mogli da naučite"

Tako ćete pokazati vašem šefu da ste spremni da preuzmete dodatnu odgovornost, a ujedno ćete u svoju biografiju ispisati novu veštinu koja će vam sigurno značiti u budućnosti.

Održavajte lepe odnose sa bivšim šefovima

Ako imate iza sebe godina iskustva, u tridesetim godinama ste verovatno radili u različitim kompanijama, te menjali pozicije. Linda Gravet, koautorka knjige "Bridging the Generation Gap" kaže da je glavno da izgradite dobru vezu sa bivšim poslodavcem i šefovima, jer vam mogu pomoći kasnije u poslu.

Prestanite da tražite potvrdu rada

Sasvim je normalno da želite da dobijete podršku kolega i prijatelja, ali Bret Iston Elis veruje da kult lajkovanja vas može samo držati podalje od vašeg uspeha. U razgovoru za "Njujork Tajms", Bret je istakao da sadašanja konzumentska kultura nas je dovela do žudnje za lajkovima na društvenim mrežama i potvrde vrednosti.

Posećujte sve događaje vezane za vašu profesiju

Dok je u dvadesetim godinama poželjno da posećujete konferencije i seminare iz vaše branše, u tridesetim bi već trebalo da pojačate svoje angažovanje. Možete raditi kao volonter ili panelista. Zanimljiva studija je pokazala da volontiranje može da vam pomogne da se zaposlite. Istraživači su došli do podatka da uz pomoć volontiranja imate 27 odsto šanse više da baš vas izaberu na konkursu za posao.

Pročitajte još:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare