Uređenje doma

Kako da povećate produktivnost i ostvarite bolje rezultate?

Želite da postanete produktivniji? Osim osnovnih pravila, poput ranijeg ustajanja i pravljenja lista obaveza, trebalo bi da u svoj život uvedete sledeće promene.

Petak, 10.11.2017.

15:13

Izvor: B92

Kako da povećate produktivnost i ostvarite bolje rezultate?
Foto: Thinkstock

Podeli:

1. Promenite način usklađivanja sa svojim saradnicima

Poslovni sastanci znaju da traju satima, a da na kraju niko ne bude zadovoljan krajnjim rezultatima. Ako želite da dođete do odgovora ili rezultata na kraju svakog sastanka, prvo je potrebno da odredite da li je sastanak uopšte potrebno da se održi, ili je bolje da se primeni neka kratkoročna metoda. Ako uvidite da je sastanak neophodan, fokusirajte svoje saradnike na rezultate i odluke, umesto na obavaze I zadatke.

2. Odredite vaše mogućnosti, ali i smetnje

Ako želite da budete produktivni i da na kraju dana budete zadovoljni svojim radom, onda prvo dobro razmislite koje su vaše mogućnosti za ispunjavanjem obaveza u radnom danu. Obratite pažnju i na smetnje.

3. Fokusirajte se na primarne stvari

Dodatne obaveze mogu da vas uspore, te da ometaju vaš glavni cilj. Zato je važno da se rešite zadataka “sa strane“ I fokusirate na najvažniju stvar. Takođe, budite iskreni sa svojim nadređenim i slobodno razgovarajte o dodatnim obavezama, kako biste ih se rasteretili.

4. Nemojte preskakati pauzu za ručak

Mnogi ljudi pribegavaju ispijanju po nekoliko šoljica kafe i energetskih napića, umesto da sebi priušte zdrav obrok koji će prijati njihovom organizmu. Ujedno, izlazak iz kancelarije na svež vazduh će sigurno povećati vašu produktivnost.

Pročitajte još:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare