Uređenje doma

Faze u karijeri kroz koje će proći svaka žena

Potpuno je normalno da svaka žena na poslovnom planu doživi brojne uspone i padove, pogotovo ako pokušava da ostvari balans između karijere i porodice. Kroz pojedine faze koje navodimo proći će svaka žena...

Utorak, 12.12.2017.

08:23

Izvor: B92

Faze u karijeri kroz koje će proći svaka žena
Foto:Thinkstockphotos

Podeli:

Kritika

Svaka žena suočiće se sa nizom izazova tokom svoje karijere, a kritike su jedan od njih. Neko će kritikovati način na koji obavljate svoj posao, ili vašu sposobnost rešavanja problema, što može učiniti da se obeshrabrite ili osetite inferiorno.

Promene

Većina žena dospeće u situaciju da poželi da promeni radno mesto, oblast rada ili jednostavno napravi pauzu iz nekog ličnog razloga, poput trudnoće. Ove promene, nažalost, mogu uzrokovati brojne emotivne promene zbog kojih žena može izgubiti želju za daljim napretkom u karijeri.

Zbunjenost

Usled ličnog rasta i razvoja često se menja način na koji razmišljamo, a nije retkost da ženama napredak na poslovnom planu unese i konfuziju u život jer im postaje sve teže da ostvare balans između karijere i porodice. Rešavanje ovog problema nekada iziskuje suviše vremena i energije.

Povratak na posao

Kada žena odluči da se vrati na posao, može se desiti da u tom trenutku nema jasno u vidu šta bi dalje želela da radi, odnosno u kom bi pravcu želela da se njena karijera dalje odvija. Ovaj period rezervisan je na postepeno vraćanje na prethodnu rutinu.

Otkriće

Kada žena pronađe novi posao ili otkrije novi način učenja, to znači da će biti zadovoljna sobom i osećaće se ispunjeno. U ovoj fazi njena dosadašnja karijera će se zaokružiti.

Jasna slika

Kada žena napokon prebrodi teškoće, nailazi mirna faza. Zna ko je, zna šta želi, i donosi dobre odluke. Konfuzija je nestala, ovo je trenutak kada postiže balans, i ona je srećna.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare