Trend "sa tanjira": Na redu je sladoled od – sira

Sladoled od sira je jedan od "trendova sa tanjira" koji će nam biti servirani tokom ove godine. Gastro stručnjaci prognoziraju da će postati ozbiljan konkurent čizkejku. Tokom prethodne godine kulinari širom sveta takmičili su se ko će izmisliti što primamljiviji sladoled od sira.

Ponedeljak, 27.02.2017.

15:35

Izvor: B92

Trend
Foto: Thinkstock

Podeli:

Na internetu nas svakodnevno iznenađuje poneki nov recept za sladoled, baziran na siru – kozjem, pikantnom, čedar siru, siru s plemenitim plesnima, parmezanu ili nekoj od čuvenih, autohtonih vrsta.

Sladoledi iznenađuju i novim bojama. Tako je tokom prošle godine veliki hit u Njujorku bio crni sladoled, proizveden od kokosovog pepela, kokosovog mleka, krema i pahuljica. Ne samo da konzumente privlači svojom, za namirnicu kao što je sladoled neobičnom bojom i prijatnim ukusom, već vrši i detoksikaciju organizma.

U Londonu je najnoviji trend sladoled s ukosom zelenog čaja umotan u šećernu penu.

Potrebno je:

175 grama krem sira, konzerva slatkog mleka u prahu, 200 ml tečne pavlake, 250 grama malina, dve kašike šećer.

Priprema:

Umutite krem sir i zasladite mleko u prahu dok ne dobijete potpuno glatku homogenu mešavinu. Dodajte dobro ohlađenu pavlaku i mutite sve dok se ne zgusne.

Krčkajte zajedno sve sastojke za sirup, ocedite i ostavite da se ohladi.

Rasporedite deo ledene mešavine u forme za krem karamel, odozgo prelijte sirupom i ponovo dodajte ledenu mešavinu. Ako želite mermerni efekat, blago promešajte kašikom odozgo nagore. Ostavite u zamrzivaču dva do četiri sata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare