Upozorenje roditelja koji umalo nisu izgubili sina: Grožđe može biti opasno za decu

Jedna mama doživela je pravu dramu kada je njen dvogodišnji sin počeo da se guši grožđem. Nakon toga, ona je na svom Fejsbuk profilu podelila fotografiju sa uputstvom za bezbedno konzumiranje ovog voća.

Petak, 27.11.2015.

13:44

Izvor: yumama

Default images
foto: Thinkstock

Podeli:

Svi znaju da bi grožđe, pre nego što se da deci, trebalo oljuštiti kako bi se izbeglo moguće gušenje. Međutim, šta ako vaš mališan proguta celo zrno dok ne obraćate pažnju. Ili šta ako isečete zrno, ali to ne uradite na pravi način.

Mami Sofi Džekson se dogodilo upravo to - njen dvogodišnji sin Džejk je prilikom njene nepažnje stavio nekoliko zrna u usta i počeo da se guši. U njenom postu na Fejsbuku ona je objasnila šta se tačno dogodilo, ali i kako je, na sreću, uspela da ga spase.

Sofi je rekla da je dečaka odmah položila na svoja kolena i lupila po leđima nekoliko puta, međutim, kada je shvatila da ništa ne postiže, gurnula je prste u njegovo grlo. Iako je preporuka da se ovo nikako ne primenjuje, jer se guranjem delići hrane mogu još više zaglaviti, Sofi je, baš kao što bi i svaka druga majka u toj situaciji učinila, pokušala sve kako bi spasla svoje dete.

“Mark (muž) je udarao Džejka po leđima, dok sam ja zvala Hitnu pomoć. Bilo je strašno, Džejk nije mogao da diše, dok je Eli plačući vikala: ‘Umreće, mama, šta da radimo’. Moj dečak je odjednom postao plav i ljubičast, a onda je moja mama gurnula prste u njegovo grlo ne bi li uspela da izvuče grožđe, dok je ga je Mark istovremeno lupao po leđima. Zahvaljujući svojim noktima, mama je uspela da izvuče jedan deo zaglavljenog zrna i tako oslobodi bar malo prostora za disanje.”

Today was by far the worst day of my life! Ever since reading about that little boy who died from choking on grapes ive...

Posted by Sophie Jackson on Thursday, November 12, 2015

Ispostavilo se da je dvogodišnji Džejk progutao cela zrna grožđa, ali je Sofi shvatila da se čak i zrna sečena na određeni način mogu zaglaviti u malenom grlu. Ona je zato podelila fotografiju na kojoj se može videti kako bi roditelji trebalo da seku grožđe i budu sigurni da neće doći do kobnih situacija.

Maleni Džejk se sada oseća dobro, a poruka njegove mame svim roditeljima glasi:

“Nadam se da će iskustvo mog sina navesti roditelje da povedu računa, ali i da na vreme nauče šta treba da urade ukoliko se i sami nađu u sličnoj situaciji. Takođe, ako moj sin ikada opet bude želeo da jede grožđe, uvek ću mu davati isečeno baš kao na slici.”

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare