Mama, zašto nas je tata ostavio: Evo šta sam rekla detetu

Osećala sam kako mi se srce slama dok sam gledala u njene velike smeđe oči, u kojima su se pojavljivale suze, oči širom otvorene u nadi da bi možda, samo ovaj put, moj odgovor mogao da bude drugačiji.

Ponedeljak, 30.11.2015.

14:54

Izvor: kolkanica.hr

Default images
Thinkstock

Podeli:

"Mama, zašto nas je tata ostavio?"

"Osećala sam kako mi se srce slama dok sam gledala u njene velike smeđe oči, u kojima su se pojavljivale suze, oči širom otvorene u nadi da bi možda, samo ovaj put, moj odgovor mogao da bude drugačiji", piše u svojoj kolumni na portalu Your Tango samohrana majka dvoje dece Eden Strong i nastavlja:

"Volim te. Jako mi je žao što je tata doneo odluku koja nas je povredila, kada je otišao, ali ti nisi kriva za to. On nije loša osoba, samo je doneo lošu odluku koja je povredila mnogo ljudi i jako mi je žao što te je to povredilo. Volim te. Volim te više nego što bi te bilo koji tata mogao voleti jer ću te uvek voleti najviše."

Šta sam stvarno htela da kažem?

To sam rekla, ali ono što sam htela da kažem, što je bilo u mom umu i u srcu mi je izazivalo bol, toliki da sam bila sigurna da bi moglo doslovno da eksplodira, zvučalo je više ovako:

"Tata je otišao jer je sebičan. Otišao je jer pre svega uopšte nije trebalo da ima decu. Svaki dan poželim da može da vidi štetu koju ti je naneo, štetu koju je naneo našoj porodici. On je loš izgovor za ljudsko biće, on je traćenje funkcionalnih organa, nadam se da ga više nikad nećemo videti, i zapravo nam je bolje bez njega."

Ali šta stvarno reći velikim očima punim suza koje od vas traže odgovor? Šta reći detetu koje nosi polovinu DNK osobe zbog koje se vaše srce svakodnevno bori u pokušaju da nauči da oprosti?

Volim te do neba i dalje

Uverite je da je voljena. Bez obzira koliko to želite, bez obzira koliko je vaša ljutnja duboka, ne govorite ružno o njemu. Uveravate je da osoba koja joj je dala polovinu svoje DNK nije loš čovek, da ona u sebi nema ništa zlo. Priznajete njen bol, priznajete da ono što se dogodilo izaziva patnju.

Iskreno kažete da nemate sve odgovore, da biste hteli da možete da popravite stvari, ali ne možete. Dajete joj do znanja da je OK biti uzrujan i da ćete vi uvek biti tu kada bude htela da razgovara. Redovno je podsećate da je predivna i da njen tata nije otišao od nje zbog bilo čega što je ona uradila.

Govorite joj najiskreniju i najmoćniju istinu koju imate, a to je da je volite do kraja sveta, do neba i dalje i da ćete provesti ostatak života voleći je dovoljno i za onoga koji nedostaje. Uveravate je da je nikad nećete ostaviti jer je svaki minut koji provedete s njom za vas blagoslov.

Kažete joj da je tata otišao, ali je srećom ostavio svoj najbolji deo za sobom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare