Kako zaista razvod utiče na budućnost vašeg deteta?

Većina veruje da razvod menja budućnost dece, pa mnogi iz tih razloga ostaju u lošim brakovima što ponekad ima gori uticaj na decu nego sam razvod.

Subota, 21.01.2017.

14:24

Izvor: Super žena

Kako zaista razvod utiče na budućnost vašeg deteta?
Foto: Thinkstock

Podeli:

Veruje se da deca razvedenih dožive istu sudbnu u životu, međutim to nije tačno.

Postoji puno parova čiji su roditelji razvedeni, pa oni opet žive jako skladno i srećno, a i ne pomišljaju na razvod. Postoje i oni kojima roditelji nisu razvedeni, a oni učine taj korak.

Psiholozi ističu da su faktori imaju važnu ulogu u budućnosti dece razvedenih roditelja, neki od najvažnijih su sledeći:

Odgovornost

Ukoliko su vaša deca odgovorna, shvatiće da je razvod u nekim slučajevima zdravo rešenje, pa će imati otvoreniji pogled na veze koje ih u budućnosti čekaju.

Znanje kako veze funkcionišu

Ukoliko su svesna šta čini dobru vezu, onda će takvim vezama i biti skloni, usadite im to verovanje kako bi vaša deca sutra pronašla dobrog parnera sa kojima će se slagati. Ukoliko su svesni kakav ste odnos imali vi sa vašim partnerom i šta je doprinelu razvodu, onda nema potrebe da brinete da će i vaše dete ponoviti ovaj obrazac.

Rade na sebi

Jako je važno da decu podstičete da rade na sebi i da shvate da je za tango potrebno dvoje. Veze su dinamične kao i ples, nigde ne postoji idealna veza niti bi ljudi trebalo da tragaju za tim. Rad na sebi doprinosi boljem uvdu na sve aspekte života što ima neprocenjivu vrednost.

I na kraju, ne kontrolišu njihovu sudbinu više sile, nego oni sami. Svako je tvorac svoje sreće i života, i zato se ne bi trebalo da binete da li ih očekuje vaša sudbina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare