Ispovest devojčice uzburkala region: Ventil ili potreba za pažnjom zarad lajkova?

Pola miliona pregleda na Jutjubu za samo dva dana zabeležila je ispovest dvanaestogodišnje Medine nakon što ju je ostavio dečko. Od kada razgovor sa najboljom drugaricom zamenjuju društvene mreže i lajkovi i koja je uloga roditelja u svemu tome otkriva stručnjak dečje psihologije Danijela Kodžić.

Utorak, 18.04.2017.

16:05

Izvor: Super žena

Ispovest devojčice uzburkala region: Ventil ili potreba za pažnjom zarad lajkova?

Podeli:

Ispovest devojčice pogledana je za samo dva dana skoro pola miliona puta! Dok je jednima ovaj video-snimak simpatičan, drugi su užasnuti ponašanjem devojčice koja evidentno oponaša starije blogerke/starlete i traži pažnju.

“To je još jedan od načina kako možemo da vidimo šta se zapravo dešava u glavama dece. Problematično je na koji način deca komuniciraju. Koja je potreba i motivacija te devojčice – da li ona stvarno želi da kaže kako se oseća ili po svaku cenu želi da dođe do lajkova?”, kaže Danijela u emisiji “150 minuta”.

Dok se javnost pita da li je ispovest dvanaestogodišnje devojčice ventil ili potreba za pažnjom, Danijela smatra da nije ni jedno, ni drugo već slepo praćenje trenda koji više govori o tome šta generaciji mladih najviše nedostaje.

“Zašto ta vrsta ispovedanja, tačnije emotivnog otvaranja nije u krugu najbolje prijateljice i roditelja? To više upućuje u kom pravcu ide problem, a ovo je samo manifestacija, samo jedan pojavni oblik kako možemo da vidimo šta se dešava u njenoj glavi”, objašnjava ona.

Ispovest devojčice i savet psihologa za roditelje pogledajte u prilogu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.