Ova mama je probušila bebi uši, pa su je optužili za zlostavljanje

Nedavno se na internet pojavio video četvoromesečne bebe koju je mama odvela na bušenje ušiju, nakon čega se javnost podelila. Dok su neke majke istakle da je to sasvim normalna stvar, druge su bile revoltirane time.

Sreda, 19.07.2017.

11:49

Izvor: Super žena

Ova mama je probušila bebi uši, pa su je optužili za zlostavljanje
Foto: Printscreen / Youtube

Podeli:

Već danima na portalima posvećenim majčinstvu, kruži video bušenja ušiju četvoromesečne bebe.

Na kratkom video klipu beba, očigledno veoma uznemirena, sedi u maminom krilu, a već u sledećem trenutku počinje da plače.

Od kako se video viralno prošireo, ponovo su se pokrenula pitanja o bušenju ušiju kod male dece.

Dok mama čvrsto brani svoju odluku i smatra da je mnogo lakše da joj probuše uši dok je beba, mnoge mame su je osudile.

"Je li plakala? Da, koju sekundu. Žalim li za tom odlukom? Ne. Moja ćerka voli svoje minđuše i puno je lakše probušiti uši dok je još beba, nego jednom kad odraste", rekla je Rebeka, mama četvoromesečne bebe.

Rebeka je dalje nastavila da objašnjava da bušenje ušiju nema nikakve veze sa zlostavljanjem deteta.

"Zaista ne znam kako bi se ovo moglo opisati kao zlostavljanje deteta. Bolelo ju je na sekundu i to je bilo to. Po društvenim mrežama, svi opisuju bušenje uši kao zlostavljanje deteta, a nijedna osoba uživo nije mi rekla ništa negativno, naprotiv, naslušala sam se samo lepih komentara", istakla je ona.

Zbog brojnih negativnih komentara, oglasisli su se mnogobrojni pedijatri koji su istakli da ne postoji pravo vreme za bušenje, ali da je važno da se koriste sterilni instrumenti, kako se ne bi javile infekcije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.