Praktični saveti

Šta da uradite sa preostalim jajima?

Svakog Vaskrsa vam "pretekne" mnogo ofarbanih jaja? Dok se ukućani veselo takmiče u tucanju jajima, domaćice se hvataju za glavu jer mnoga polomljena ostaju nepojedena.

Sreda, 15.04.2015.

13:00

Izvor: Novosti

Default images
Foto: Thinkstock

Podeli:

Ne brinite i ne terajte bližnje da ih jedu na silu, već ih iskoristite za ukusne specijalitete. Najbrže ćete od njih da napravite salate, isecite ih na kolutove i pomešajte sa zelenom salatom, paradajzom i crvenim lukom, posolite i dodajte maslinovo ulje. Od kuvanih jaja možete i da napravite korpice, prepolovite ih, žumanca izgnječite sa tunjevinom i dodate iseckane kisele krastavce, biber i majonez, pa time napunite polutke jajeta.

Za Cezar salatu potrebna vam je glavica zelene salate, 300 g kuvane piletine, 300 g sitno sečene slanine, 300 g parmezana, 2 dl maslinovog ulja, so, kockice prepečenog tosta i pet barenih jaja.

U činiji pomešajte piletinu isečenu na štapiće, slaninu, tost i kolutove jaja, začinite ostalim sastojcima i pospite parmezan.

Da li ste nekada probali kisela jaja? Za 12 osoba potrebno je: 12 jaja, 2 šolje jabukovog sirćeta, šolja šećera, pola šolje vode, 2 kašike senfa, kašičica soli i bibera, 2 manje glavice luka i 3,4 lista lovora. U veću šerpu sipajte sirće, šećer, vodu, senf, so, biber i lovor. Čim provri smanjite temperaturu, poklopite i kuvajte još 10 minuta. Kada se potpuno ohladi, u čiste tegle ubacite cela oljuštena jaja i luk isečen na kolutove, pa prelijte kiselom smesom. Dobro zatvorite i ostavite preko noći u frižideru. Kisela jaja možete da jedete narednih deset dana.

Izvor: novosti

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare