Praktični saveti

3 zdrave zamene za krompir, testeninu i hleb

Svi koji žele da zadrže liniju ili da se reše viška kilograma trebalo bi da vode računa o tome šta i koliko jedu.

Petak, 30.09.2016.

14:00

Izvor: B92

3 zdrave zamene za krompir, testeninu i hleb
foto: Thinkstock

Podeli:

Ako vam nedostaje ideja, a ne želite da ostanete gladni, isprobajte zamene za hleb, testeninu i krompir s minimalno kalorija i maksimalno nutritivnih sastojaka koje možete jesti koliko god i kad god želite.

Zamena za krompir

Karfiol može da se priprema na bezbroj načina, a ne sadrži gotovo nikakve masnoće. Ima vrlo malo ugljenih hidrata i kalorija pa je idealna zamena za krompir.

Ukoliko želite karfiol da pretvorite u ukusan prilog skuvajte ga i pripremite kao krompir pa pretvorite u pire. Isto tako, kuvani karfiol začinjen s malo soli, bibera, maslinovog ulja i sirćeta postaje najukusnija salata koju možete jesti i samu.

Zamena za hleb

Ako ste zavisnik od hleba i ne možete zamisliti nijedan obrok bez njega, donosimo alternativu. Reč je o hlebu bez trunke brašna koji je vrlo ukusan i jednostavan za pripremu.

Sastojci:

-3 jaja

- 100 grama sirnog namaza

- 1/2 kašičice praška za pecivo

- prstohvat soli

- papir za pečenje

Pogledajte i Kokos kolačići bez brašna

Priprema:

1. U jednu posudu izdvojite belanca, dodajte malo soli i umutite šam.

2. U drugu posudu stavite žumanca, sir i prašak za pecivo i sve dobro izmešajte dok ne dobijete ujednačenu, glatku smesu.

3. U dobijenu smesu postepeno dodajte snieg od belanaca i polako i postepeno ga umešajte kako bi zadržao volumen.

4. Na tepsiju raširite papir za pečenje, kašikom uzimajte smesu i stavljajte je na papir, ali ostavite dovoljno razmaka između peciva.

5. Tepsiju stavite u zagrejanu rernu i pecite oko 25 minuta na 150 stepeni.

foto: Thinkstock

Zamena za testeninu

Testenina je mnogima glavni deo brzinskog obroka koji se može pripremiti za svega pola sata. Iako je vrlo ukusan dodatak jelima, testo nije prijatelj vaše linije, posebno ako planirate izgubiti pokoji kilogram viška. Zbog toga radije odaberite dijetalne ili integralne testenine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare