Praktični saveti

Korisni saveti: Kako da skratite vreme pripreme obroka?

Slobodno vreme je dragocenije od suvog zlata. Zato predlažemo nekoliko trikova da pripremite ukusne obroke što lakše i brže. A da vaš specijalitet ne bude brza hrana iz kioska.

Sreda, 20.09.2017.

10:32

Izvor: B92

Korisni saveti: Kako da skratite vreme pripreme obroka?
Foto:Thinkstockphotos

Podeli:

Ušteda vremena

Žene u Srbiji, u proseku, oko sat i po dnevno potroše na kuvanje. Ako imate pri ruci smrznuto povrće, veoma ćete uštedeti svoje dragoceno vreme.

Iz ugla gledanja jedne domaćice, korišćenje smrznutog povrća može biti umnogome praktičnije od upotrebe svežeg.

"Na pragu jeseni, kada je sve manje svežih namirnica, češće posežemo za smrznutim. To ne treba da nas brine jer je ono podjednako zdravo kao i sveže. Prednost je što štedi vreme, ne zahteva nikakvo pranje, čišćenje i seckanje. Za mnoge je to jedan od glavnih razloga zbog kojih smrznuto povrće završi u njihovim tanjirima", objašnjava nutricionista Branka Mirković za portal "Super žena".

*ALT

Luk

Miris dinstanog luka nikome ne prija, iako ga mnogi vole u jelima.

Odličan trik da uvek spremite jelo sa dinstanim lukom, a skratite vreme pripreme jeste da jednom nedeljeno ili u dve nedelje izdinstane veću količinu. Ostavite u zamrzivač. Uvek ćete imati pri ruci, a trošićete znatno manje vremena.

Slično možete da radite i sa začinima kojih nema uvek - recimo u posudu za zamrzavanje leda sipajte ulje, seckanu mešavinu origana, bosiljka. Zamrznite i koristite kockice kad god poželite.

Pirinač

Skuvan pirinač možete smrznuti u zamrzivaču u manje porcije pa pre konzumacije nakratko zagrejati.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare