Praktični saveti

Nema sumnje: Ona je najbolja kuvarica među srpskim glumicama

Već sa osam godina glumica Bojana Stefanović dobila je svoj prvi kuvar. Poklon sa posvetom i dalje zauzima posebno mesto, a to je bio i početak njene gastro-avanture. Godinama je napredovala, uz varjače i šerpice "upijala" je neprevaziđenog šefa Stevu Karapandžu, a danas je majka koja veštim pokretima stvara kulinarsku magiju.

Četvrtak, 09.11.2017.

21:49

Izvor: B92

Default images

Podeli:

Kad se poklope "umetnièko/fotografski ukusi" 😍 Divne glumaèke fotografije, a "krivac" je @chika_milan ! Hvala!! 📸

Објава коју дели Bojana Stefanovic (@bojanastefanovic4) дана

Korak po korak, njena kulinarska interesovanja su rasla. Sa deset je već spremila prvi svečani ručak, od supe do deserta(uz malu maminu pomoć), a taj obrok ostao je posebno njenom tati u sećanju.

Nije se zadržala na bakinim i maminim receptima, usavršila je mešenje testa, pravljenje kiša, najfinijih kolača, kremova, mezetluka.... i sve to od pre tri godine sabrala je i okupila na jednom mestu i "pretočila" je u blog.

Fatmama stranica posvećena je njenim iskrenim kreacijama koje niže podjedanko uspešno kao i glumačke bravure.

"Volim da kuvam, pišem, slikam. Sve sama radim i to je za sada moj hobi kome sam predano posvećena. Mi smo svi porodično veliki gurmani i zaista uživam kad pripremam obroke za svoju porodicu. Kuvam svaki dan", kaže u dahu Bojana za portal "Super žena".

Iako joj kreativnosti u kuhinji ne manjka, ipak najviše voli jela kao što su sarma, grašak, pri pomenu pilava značajno uzdiše, a bez domaće supe skoro da ne može da zamisli nijedan dan.

Pasulj, pečenje ne izostavlja sa menija, a u sve voli da kombinuje jake začine koji ostavljaju upečatljiv trag na nepcima.

"Ne delim hranu na slatku i slanu, ma ja sve volim. Prosto i decu sam na to navikla. Stalno se jure po kući sa nekim kolačima", priča i mašta da za ovaj svoj drugi zanat koji ima u rukama odvoji malo više vremena.

Čezne da upiše još neki kurs da se usavrši, a do tada i sama drži radionice, redovno objavljuje postoje, slika, mesi, kuva i uživa u svom hedonističkom carstu.

Bojana Stefanović sa čitateljkama Super žene deli recept za Rođendansku tortu

Potrebno je:

Kore: 4 jaja, 150 gr šećera, 100 gr brašna, 50 gr gustina, prašak za pecivo, ekstrakt vanile, 1/4 kašičice kardamoma

Fil: 4 žumanca, 1/2 l punomasnog mleka, 70 gr šećera, 30 gr brašna, 30 gr gustina, ektrakt vanile, 60 gr bele čokolade, kašika arome pistaća, 100 gr putera, voće po izboru

Priprema: Umutite penasto belanca, dodajte postepeno šećer, jedno po jedno žumance, vanilu, i na kraju prosejano brašno koje ste pomešali sa gustinom, praškom za pecivo i kardamomom. Umešajte spatulom. Ulijte u okrugli pleh. Pecite na 180 stepeni, oko 30 minuta. Mleko ugrejte na srednjoj vatri, sa vanilom, a u činiji žicom umutite žumanca sa šećerom, pa dodajte brašno, pa gustin. Dok mleko još nije vrelo, uspite trećinu mleka u činiju sa žumancima, promešajte, pa vratite u šerpu i na ringlu. Sve vreme mešajte žicom. Kad počne da se zgušnjava, sklonite sa vatre, mešajte 60 sekundi, pa vratite na vatru još minut da baci ključ. Umešajte mrvljenu čokoladu, da se otopi, i aromu pistaća. Prohladite, prekriveno providnom folijom, pa umešajte mikserom puter na sobnoj temperaturi, da dobijete fin svileni krem. Presecite koru na tri dela, pa ređajte, koru, fil, voće, i tako tri puta. Ukrasite prema želji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare