Lepota žene

Šest najčešćih grešaka u šminkanju koje vas čine starijom

Svaka žena voli da se igra sa šminkom, ali i s raznim nijansama. Ipak, kako se često previše zaigramo, često pređemo granicu lepog. Evo koje su najčešće greške prilikom šminkanja.

Utorak, 07.02.2017.

16:07

Izvor: Super žena

Šest najčešćih grešaka u šminkanju koje vas čine starijom
foto: thinkstock

Podeli:

Tamni karmin

Čini da vaše usne izgledaju manje. Izaberite neku svetliju boju.

Preterivanje s puderom

Previše pudera naglašava sitne bore oko očiju i uopšte na licu. Kupite dovoljno veliku četku da možete ravnomerno da nanesete puder.

Previše hajlajtera

Rumenilo ili hajlajter koji u sebi imaju svetlucave sastojke najviše služe da naglase lepotu vaše kože. Za prirodan sjaj hidrirajte kožu i ne preterujte sa veštačkim hajlajterom – svi znamo da šljokice nisu prirodne.

Prenaglašene obrve

Deblje obrve su ponovo u modi, ali to ne znači da treba da preterate i da prvo što se na vašem licu vidi jesu obrve. Koristite jednu olovku ili senku za obrve koja je najbliža vašoj prirodnoj boji.

Svetlucave senke

Isto kao i hajlajteri, tako i svetle senke ističu bore i čine vaš pogled umornim. Izaberite mat senke koje će vam pomoći da naglasite nijansu vaših očiju. Ako želite, možete malo svetlucave senke da stavite ispod obrva kako biste naglasili njihov luk.

Šminka koja ne traje

Tokom dana ne zaboravite da osvežite vašu šminku. Maskara koja se razmazala ili rumenilo sa otiscima prstiju nisu nimalo seksi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare