Nakon 18 godina pronašla porodicu na drugom kraju sveta

Rođena je u Šri Lanki, a vodi ugodan život u Velikoj Britaniji.

Sreda, 01.04.2015.

12:46

Izvor: B92

Default images
Thinkstock

Podeli:

Popi Rojal usvojena je kada je imala samo 5 nedelja. Rođena je na Šri Lanki, a majka Kalinga ju je dala na usvajanje, jer nije imala dovoljno novca da je izdržava.

Popi je oduvek želela da sazna ko su joj pravi roditelji. Kada je napunila 18 godinq krenula je u potragu za roditeljima, a u tome su joj pomogli roditelji koji su je usvojili, Klif (68) i majka Dženi (58). Osim nje, Klif i Dženi usvojili su još jedno dete sa Šri Lanke, Džošuu.

“Kako sam postajala sve starija, tako sam se sve češče pitala kakva je moja prava majka”, kaže Popi koja studira antropologiju na Univerzitetu u Mančesteru.

Popi, Klif i Dženi krenuli su na ovo ostrvo u potragu. Jedino što su znali je kako se zove plantaža čaja na kojoj je radila njena majka.

Popi nije znala čak ni da li je njena biološka porodica preživela građanski rat… Sreća joj se osmehnula kada je u hotelu upoznala čoveka koji govori engleski i koji se ponudio da joj bude prevodilac. On joj je pomogao da pronađe svoju porodicu.

Nakon četiri sata putovanja u unutrašnjost ostrva, pronašli su Popinu porodicu. Ušla je unutra… Jedna sitna starija žena obućena u sari potrčala joj je u suzama u zagrljaj! Bio je to, kako navode, veoma emotivan trenutak.

“To je bila moja biološka majka. Zagrlila me je jako. To je bio jedan jako emotivan susret”, priča Popi.

Prevodilac je potom prevodio Kalinginu priču.

“Moj suprug umro je od alkoholizma. Tada sam bila trudna sa Popi, već sam imala dve ćerke, Puspalalitah, koja sada ima 24 godine i četiri godine stariju Manilu Kanti. Iako sam želela, nisam mogla finansijski sve da iznesem sama, pa sam zato najmlađu devojčicu dala na usvajanje”, rekla je majka.

Svaki put kada bi neki turisti iz Britanije posetili ovo ostrvo, Kalinga se, kako kaže nadala da joj ćerka dolazi u posetu. Nakon što je upoznala majku, Popi je sa porodicom otputovala u Kolombo, glavni grad Šri Lanke da upozna svoju stariju sestru Puspalalitah koja živi tamo i radi u fabrici čaja.

Popi je sada u kontaktu sa svojom biološkom porodicom i odlazi na Šri Lanku, a dogovor je da ih bar jednom godišnje poseti.

I travelled across the world to finally meet my real mum' - Girl finds her family after 18 years of waitinghttp://www.mirror.co.uk/news/real-life-stories/i-travelled-across-world-finally-5397544

Posted by Sri Lanka on недеља 29. март 2015.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare