Ova devojka je strašan primer anoreksije

Beti Hol živela je na samo deset kalorija dnevno.

Četvrtak, 16.04.2015.

09:46

Izvor: Super žena

Default images
screenshoot/youtube

Podeli:

Bet Hol (24) iz Kembridža trenutno se bori sa anoreksijom. Ova nesrećna devojka pala je na četrdesetak kilograma. Bukvalno je prestala da jede u 16. godini, jer su je deca u školi maltretirala da je debela.

*ALT

Preživljavala je samo na čaju i kafi. Unosila je samo 10 kalorija dnevno. Tek kada su je upozorili da joj preti smrt, Bet je potražila stručnu pomoć. Sada se uspešno oporavlja i poručuje da se nada da će njen slučaj biti primer drugim ljudima koji su krenuli ili razmišljaju da krenu njenim putem.

*ALT

Kao tinejdžerka Bet je radila u prodavnici čokolade i borila se sa malim viškom kilograma. Tada je imala 16 godini i druga deca u školi su je zezala. Njihovo psihičko maltretiranje koje je trpela navelo ju je da doslovno prestane da jede. Došla je do ivice i delovalo je da joj preti smrt. Nakon upozorenja okoline, ona se obratila za stručnu pomoć.

*ALT

"Veoma sam srećna jer sam uspela da vratim makar deo normalne kilaže nakon anoreksije. Mnogi ljudi to ne uspeju. Znate, tada nisam bila u stanju da realno sebe sagledam. Koliko god kilograma da sam gubila, u ogledalu bih sebe doživljavala kao debelo prase“, kaže Bet.

*ALT

Bet priznaje da ponekad po tri dana ne bi ništa jela.

"Živela sam na crnoj kafi i čaju, što je deset kalorija dnevno. Toliko sam se izgladnjivala, da nisam mogla normalno ni da razmišljam“, kaže ona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare