Porodica ogorčena na tvorce filma o Ejmi Vajnhaus

Porodica preminule Ejmi Vajnhaus kritikovala je dokumentarac o pevačici, koji će pretpremijerno biti prikazan u Kanu na dan njene smrti.

Ponedeljak, 27.04.2015.

15:06

Izvor: B92

Default images
screenshoot/youtube

Podeli:

U saopštenju, koje je objavio portparol porodice Kris Gudman, navodi se da dokumentarac "Ejmi", u režiji Asifa Kapadije, sadrži neistine i može da obmane javnost.
Dokumentarac može da navede na pomisao da se članovi porodice nisu dovoljno angažovali da pomognu pevačici, koja je umrla u julu 2011. posle borbe s drogom i alkoholom, navodi se u saopštenju.

Tvorci dokumentarca, međutim, ističu da su radili potpuno objektivno i uz podršku porodice Vajnhaus.

Dokumentarac je, kako su naveli, rezultat intervjua sa stotinjak ljudi koji su poznavali pevačicu. Film pod naslovom "Ejmi", koji prati životni put britanske pevačice, tragično preminule u 27. godini, imaće premijeru u Velikoj Britaniji 3. jula, na četvrtu godišnjicu njene smrti.

Reč je o prvom dokumentarcu snimljenom uz pristanak porodice pevačice koja je preminula od trovanja alkoholom.

U okviru filma, koji traje dva sata, publika će imati priliku da čuje nekoliko neobjavljenih pesama i ekskluzivnih intervjua kao i da vidi retke snimke.

"Ja nisam devojka koja pokušava da bude zvezda, niti da budem bilo šta drugo osim muzičarke", kaže Ejmi u kratkoj najavi za film.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare