Strašno: Evo šta se na nekim mestima dogodi ženama kada odbiju prosidbu

Šta se desi kada žena odbije prosidbu? Koliko znamo iz romantičnih komedija, uglavnom bude poprilično nezgodno muškarcima. Ipak, nije tako na svim delovima naše planete...Slike koje imate prilike da vidite mogu biti uznemirujuće.

Četvrtak, 21.05.2015.

15:40

Izvor: B92

Default images

Podeli:

U mnogim delovima našeg sveta žene su prisiljene na udaju, jer odgovor "ne“ ne postoji kao opcija ili ako joj se desi da odbije muškarca, čekaju je strašne posledice.

Žene koje imate prilike da vidite su iz Pakistana. One su odbile da se udaju. Muškarci koji bi trebalo da ih vole do kraja života unakazili su ih za ceo život.

Ove fotografije napravio je fotograf Emilio Morenati, koji je ovako želeo da podstakne svest o nasilju u porodici, ali i da da glas ženama koje su žrtve stravičnih napada kiselinom.

Irum Saed

Tridesetogodišnjoj Irum Saed spaljeno je pola lica, leđa i ramena kada je imala samo 18 godina. Tom prilikom nesrećna devojka je ostala bez jednog oka. Dečko za kog je odbila da se uda polio ju je kiselinom nasred ulice. Do sada je imala čak 25 korektivnih plastičnih operacija.

Neke od ovih hrabrih žena nisu nikada želele da idu na korektivne operacije, dok su se druge trudile da ponovo vrate svoj stari izgled koliko je to moguće.

Ovakvi slučajevi javljaju se i u državama kao što su Kambodža, Avganistan, Indija, Bangladeš, Pakistan i okolne zemlje.

Čak osamdeset odsto žrtava napada kiselinom su žene i to uglavnom devojke ispod 18 godina.

Foto:Emilio-Morenatti/ StopAcidAttacks/ facebook

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.