Surovo: Tutorijalom “kako sami da prekinete trudnoću” menjaju zakon u Čileu

Na Jutjubu su se pojavili šokantni i vrlo rizični snimci na kojima trudnice daju uputstva kako žene same mogu da izvedu abortus.

Subota, 30.05.2015.

10:59

Izvor: Super žena

Default images
screenshot/youtube

Podeli:

Ovi snimci potiče iz Čilea, gde se digla velika buka koja bi mogla da promeni zakon o prekidu trudnoće u ovoj zemlji.

Jedna nevladina organizacija “Miles Chile” napravila je tri videa u kojima promovišu seksualna i reproduktivna prava jedne žene u Čileu.

U ovim klipovima, koje je zaista teško gledati, možemo videti žene koje na strašne načine pokušavaju da izgube bebu. Jedna od njih je namerno naletala na automobil, druga je pala niz stepenice, a treća je presekla štikle na cipeli.

Ova organizacija je na ovaj način želela da dokaže da je samo slučajan abortus legalan u ovoj zemlji i da to treba da bude slobodan izbor svake žene.

Ukoliko ova kampanja uspe da izmeni zakon, žene će dobiti zakonsku dozvolu za prekid trudnoće i to u sledećim slučajevima: ukoliko fetus ne može da preživi, ukoliko je reč o silovanju i ukoliko je život majke ugrožen zbog trudnoće.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare